Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Projecten ronde 2: november 2019 - juni 2020

Van november 2019 tot en met juni 2020 loopt de tweede ronde van Studenten als Partners plaats. Hier vind je een overzicht van de projecten uit deze ronde.

Dit project loopt momenteel.
Dit Studenten als Partners-team wil de transitie voor afgestudeerde studenten tot arbeidsmarkt versoepelen. Zij verwachten dat interactieve carrière evenementen hieraan bij kunnen dragen.

Dit project loopt momenteel.
Drie studenten vinden dat studenten te veel in hun eigen  politieke bubbel zitten. Zij denken dat dit kritisch denken in de weg zit en leidt tot polarisatie. Daarom willen zij onderzoeken hoe zij studenten in contact kunnen brengen met meer diverse opinies. Zij denken hierbij onder andere aan een nieuw platform voor discussie.

Dit project loopt momenteel. 
Dit team is van mening dat er niet genoeg interactie in hun colleges plaatsvindt en dat dit de arbeidsmarktvoorbereiding van de studenten in de weg zit. Om dit te verbeteren hebben zij verschillende interventies in gedachten waaronder simulaties en paneldebatten.

Dit project loopt momenteel.
Twee studenten van Leiden University College hebben het idee dat de verwachtingen van studenten vaak niet overeenkomen met de inhoud van de vakken in de praktijk. Zij willen die verwachtingen beter managen en daarmee de vakkenkeuze optimaliseren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.