Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Studenten als partners

Denk jij soms ook: ‘dat zou toch beter en sneller moeten kunnen binnen de universiteit?’ Goed nieuws: jij hebt een mening en je bent ook nog eens ervaringsdeskundige. Daar kan je wat mee bij het project Studenten als Partners (StAP). Met StAP verbeter jij de learning experience voor jezelf en voor de hele universiteit, door onderwijs samen te vernieuwen. Je vindt hier alle informatie over wat het project precies inhoudt en hoe je kan meedoen.

Heb je een innovatie idee?

Mail dan naar visionteachingandlearning@bb.leidenuniv.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Wat is Studenten als Partners?

Studenten als Partners is een project waarbij jij als student je eigen innovatie idee kunt aandragen én uitvoeren, ter verbetering van de learning experience.  Jouw idee richt zich op onderwijsinnovatie binnen jouw eigen studie, faculteit of voor de hele universiteit. Hoe je dat wilt doen, bedenk jij zelf of in een groepje van 2 à 3 studenten en in de uitvoering werk je samen met stafleden. Of jouw plan haalbaar is onderzoek en test je in de praktijk door middel van een interventie. Daar is projectbudget voor beschikbaar.

Onderwerpen voor een plan

Je project gaat over het verbeteren van de learning experience. Binnen dat thema mag je alles doen, behalve het inhoudelijk veranderen van een vak. Het kan gaan over het verduurzamen van de universiteit, het voorkomen van burn-out klachten bij studenten tot het verbeteren van arbeidsmarktvoorbereiding; wat jij belangrijk vindt!

Wil je meer weten over bestaande projecten bij StAP, kijk dan bij proeftuinprojecten.

Naast het onderwerp, staat ook de interventie van het project niet vast. Welke interventie het beste past bij jouw project onderzoek je door middel van de onderzoeksmethode Action Research. Zo krijg je met jouw idee het beste op de praktijk gebaseerde resultaat.

De voorwaarde voor dit project is dat jij student bent en in jouw project samenwerkt met universitaire medewerkers. Je hoeft jouw plan namelijk niet in je eentje uit te voeren. Je krijgt begeleiding in het opzetten van je onderzoek en trainingen gericht op het uitvoeren van je project. In de laatste maand van je project, schrijf je een aanbevelingsrapport aan het faculteitsbestuur, gebaseerd op jouw onderzoek.

"StAP is a great way to pursue any interests you have without the pressure of grades and assignments. It leaves it to your own time management and creativity and gives you the possibility to generate meaningful change and action within the university." - deelnemende student

Wat kan Studenten als Partners je nog meer opleveren?

Je doet ervaring op met Action Research, je vergroot je netwerk, je leert goed pitchen en doet transferable skills op en er is een kans om je onderzoek te publiceren. Daarnaast krijg je een vergoeding. Kijk voor meer info naar Wat is de vergoeding? bij Veelgestelde vragen studenten

Deadlines

Studenten die zich niet hebben aangemeld:
De aanmelddealdine voor 2019 is gepasseerd. Was je niet optijd met aanmelden, maar heb je toch een goed idee wat je met ons wil delen, stuur dan even een mailtje naar visionteachingandlearning@bb.leidenuniv.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Studenten die zich hebben aangemeld:
Je hebt tijd om de feedback die je van ons hebt ontvangen, te verwerken tussen 2 oktober en 20 oktober. De uiterlijke deadline voor het indienen van je projectplan met geïmplementeerde feedback is 20 oktober 2019.

We laten je weten of je geselecteerd bent op 1 november 2019. Als je geselecteerd bent kun je beginnen met je project op 4 november 2019.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie