Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Studenten als partners

Met studenten als partners de student experience voor jezelf en voor de hele universiteit verbeteren door onderwijs samen te vernieuwen. Dat is wat we met het project Studenten als Partners (StAP) willen doen. Je vindt hier alle informatie over wat het precies inhoudt en hoe je kan meedoen.

Wat is Studenten als Partners?

Denk jij soms ook: ‘dat zou toch beter/anders/sneller moeten kunnen binnen de Uni?’ Goed nieuws: jij hebt een mening en je bent ook nog eens ervaringsdeskundige. Daar kan je wat mee bij het project Studenten als Partners (StAP). Met dit project kan jij de student experience niet alleen voor jezelf, maar voor de hele universiteit verbeteren. Hoe je dat wilt doen, bedenk je zelf. Je idee richt je op onderwijsinnovatie binnen jouw eigen studie, faculteit of voor de hele universiteit. Of jouw plan haalbaar is ga je onderzoeken en in de praktijk testen.

Onderwerpen voor een plan

Je project kan over van alles gaan, behalve over het veranderen van de inhoud van een vak. Het kan gaan over het verduurzamen van de universiteit tot het verbeteren van arbeidsmarktvoorbereiding. Van het voorkomen van burn-out klachten bij studenten tot het versterken van het gemeenschapsgevoel binnen je opleiding of faculteit. Voor de vorm van het project kan je bijvoorbeeld denken aan het ontwikkelen van een app, een extracurriculaire cursus opzetten of het implementeren van nieuwe digitale technieken in onderwijs. 

De voorwaarde is dat jij student bent en in jouw project samenwerkt met universitaire medewerkers. Je hoeft jouw plan namelijk niet in je eentje uit te voeren. Je krijgt begeleiding in het opzetten van je onderzoek en trainingen gericht op het uitvoeren van je project.

Wat kan Studenten als Partners je nog meer opleveren?

Je doet ervaring op met change management, je vergroot je netwerk, je leert goed pitchen en doet transferable skills op en er is een kans om je onderzoek te publiceren.

Daarnaast krijg je natuurlijk een vergoeding. Vanaf september 2019 kan jij al meedoen met de eerste StAP-projecten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie