Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Duurzaamheid

Hoe maakt duurzaamheid een belangrijk onderdeel uit van onze fysieke en mentale gezondheid aan de Universiteit Leiden?

Duurzaamheid vormt een belangrijk onderdeel van het Healthy University Network en vormt daarmee naast welzijn een belangrijke pijler als het gaat om het creëren van een gezonde universiteit. De Universiteit Leiden is zich hiervan bewust en heeft daarom een ​​Leiden University Green Office (LUGO) ingericht waar zowel studenten als medewerkers werken aan:

  1. Het structureel integreren van duurzaamheid in het onderwijs, het onderzoek en de voorzieningen van de Universiteit Leiden.
  2. Het bevorderen van een cultuur van duurzaamheid onder alle medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden.

Ben jij een medewerker van de Universiteit Leiden en erg geïnteresseerd in duurzaamheid? Sluit je dan aan bij het online Duurzaamheidsnetwerk van de Universiteit Leiden, waar je als medewerker ideeën op het gebied van campusfaciliteiten, onderwijs en onderzoek kunt aandragen voor een duurzamere Universiteit Leiden. Wil je collega's bereiken om hun netwerk verder uit te bouwen, samenwerkingen aan te gaan en/of initiatieven over duurzaamheid delen? Word dan lid van het Leiden University Duurzaamheidsnetwerk, een actieve groep collega’s in Microsoft Teams.

Bezoek de website voor meer informatie over de activiteiten, evenementen en projecten van LUGO. Volg hen op LinkedIn of Instagram voor de meest actuele informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.