Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Resources

Sociale veiligheid

Lees wat de Universiteit Leiden doet om sociale veiligheid en een veilig werkklimaat te creĆ«ren en wie je kunt benaderen als je daar problemen mee ondervindt.

Vertrouwenspersonen en Ombudsfunctionaris

Klachtenregeling

Informatie over bezwaar maken, het indienen van een klacht en de Geschillencommissie.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid is een van de speerpunten in ons D&I-beleid. Het gaat niet alleen over de fysieke toegankelijkheid van de universiteitsgebouwen, maar ook over digitale toegankelijkheid. Ben je een student met een beperking? Bij Fenestra Disability Centre kun je terecht voor hulp en ondersteuning. Medewerkers met een beperking kunnen terecht bij hun leidinggevende, P&O-adviseur en de universitaire HRM coaches (coacheshealthyuniversity@bb.leidenuniv.nl of 071 527 3193).

Seksuele intimidatie

De Universiteit Leiden staat voor een veilige leer- en werkomgeving. Er is geen plaats voor seksuele intimidatie in onze universitaire gemeenschap. In de brochure Sexual harassment lees je hier meer over. Wil je melding maken van seksuele intimidatie, dan kun je terecht bij de studentpsychologen (psychologen@sea.leidenuniv.nl) en de vertrouwenspersonen (vertrouwenspersoon@bb.leidenuniv.nl).

Genderidentiteit en voornaamwoorden

De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden en respecteert de diversiteit aan genderidentiteiten onder medewerkers, studenten en bezoekers. Meer informatie hierover is te vinden in onze brochure over voornaamwoorden. De Toolkit onnodige sekseregistratie van kennisinstituut Atria is een behulpzame tool om te bepalen of genderregistratie echt noodzakelijk is en hoe je op een inclusieve manier met een diversiteit aan genderidentiteiten kunt omgaan.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.