Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Voorzorgsmaatregelen

De Universiteit Leiden volgt de aanbevelingen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en volgt de informatie van vergelijkbare instituten in het buitenland.

Voorkom verspreiding: houd afstand en test bij klachten

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Volg de maatregelen van het RIVM om infectie met en verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Vermijd drukte.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen. 
  • Was je handen meerdere keren per dag met water en zeep.
  • Nies of hoest in je elleboog, of bedek je mond en neus met een tissue (niet met je handen). Gooi tissues direct weg en was je handen.
  • Gebruik een handdesinfecterend middel op alcoholbasis als water en zeep niet beschikbaar zijn.
  • Bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts: blijf thuis en laat je testen op het coronavirus. Bel voor een testafspraak 0800-1202

Wat te doen bij ziekte?

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het coronavirus zich laten testen. Bel de GGD voor een afspraak: 0800-1202. Bel je huisarts als je erg benauwd bent of hoge koorts hebt, of als je je zorgen maakt. Heb je geen huisarts, neem dan contact op met de lokale GGD:

  • Voor Leiden is dat GGD Hollands Midden, tel. 088 308 30 00
  • Voor Den Haag GGD Haaglanden, tel. 088 355 01 00

Als je je hebt laten testen, blijf dan thuis tot de uitslag bekend is. Als je ook koorts hebt of benauwd bent, dan blijven ook je huisgenoten/gezinsleden thuis tot de uitslag van de test bekend is. Hebben je huisgenoten ook klachten? Dan moeten zij zich ook laten testen.

Zie voor meer informatie over het testen op corona de website van het RIVM

Zijn de richtlijnen van het RIVM ook in andere talen beschikbaar?

Ja, de website van het RIVM heeft een Engelstalige sectie over de bestrijding van het coronavirus: RIVM.nl/en/novel-coronavirus
Daarnaast zijn de richtlijnen in vier andere talen als pdf beschikbaar. Download ze hier in het Arabisch, Frans, Spaans en Turks. Of download ze op de website ludejo.eu/corona
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.