Universiteit Leiden

nl en
Dossier

September

Alle coronavirus-updates die in september 2020 zijn verschenen.

Update 29 september: Coronamaatregelen aangescherpt, thuiswerken blijft de norm

Het kabinet heeft nieuwe, strengere maatregelen ingevoerd om onze gezondheid te beschermen nu het aantal coronabesmettingen in het hele land toeneemt. Dat betekent dat de regel is: we werken vanuit huis, tenzij het echt niet anders kan. 

Onderzoek in bijvoorbeeld bibliotheken en laboratoria blijft mogelijk op locatie. Ook het onderwijs op de campus gaat door, binnen de afspraken en veiligheidsvoorschriften die al golden. Studenten kunnen dus komen voor gepland onderwijs en/of een gereserveerde studieplek, en docenten voor het geven van onderwijs, of het opnemen/streamen daarvan. Tenslotte gaan ook de kritische processen in de bedrijfsvoering (denk aan het werk van portiers en beveiligers) door in onze gebouwen.

Behoor je niet tot deze uitzonderingen, dan geldt: werk/studeer thuis! Meer informatie over de aangescherpte regels vind je in deze mededeling

 

Update 17 september: Naar de universiteit? Doe eerst de coronacheck!

Wil je studeren of werken op de universiteit? Doe dan eerst de coronacheck. Beantwoord de vijf vragen van de checklist, om te zien of je naar de universiteit mag komen. Blijf thuis als de check dat aangeeft, zo houd je je collega's of medestudenten gezond en de universiteit geopend.

Blijkt uit de checklist dat je naar de universiteit komen? Houd je altijd aan de anderhalve meter afstand. Vermijd drukte, ook drukke punten in de gebouwen. Volg de aanwijzingen op borden en stickers en van het personeel. Lees ook goed het campusprotocol door.

Meer informatie voor medewerkers
Meer informatie voor studenten

Update 4 september: Wat te doen in geval van besmetting, update campusprotocol

Nieuwe versie campusprotocol online

Het academische jaar is inmiddels begonnen, en we hebben veel van onze studenten en docenten weer kunnen verwelkomen in onze gebouwen. Nu er meer mensen naar de universiteit komen, zullen we ook onder onze studenten en medewerkers te maken krijgen met besmettingen met het virus. Het is begrijpelijk dat hierover zorgen en vragen zijn binnen onze organisatie, onder meer over wat te doen bij een eventuele besmetting. Daarom is het campusprotocol aangevuld met deze informatie; er is nu een nieuwe versie beschikbaar

Wat te doen bij een besmetting met het coronavirus?

Als je positief getest bent op het coronavirus, vragen we je dringend om deze besmetting te melden. Studenten kunnen dit doen bij hun studieadviseur en medewerkers bij hun leidinggevende. We vormen met elkaar, studenten en medewerkers, een community met intensieve contacten. Het is in het belang van ieders gezondheid en veiligheid om te weten of er ergens clusters van besmettingen (dreigen te) ontstaan. Vandaar dat we je vragen om het te melden als je een positieve testuitslag hebt gekregen.

Besmettingen melden is niet verplicht. Ze worden niet geregistreerd, er is ook geen database waarin deze worden bijgehouden. De informatie over een besmetting zal enkel anoniem worden doorgegeven aan onze afdeling Veiligheidszaken, zodat indien nodig in overleg met de GGD (extra) maatregelen kunnen worden genomen. Een logisch gevolg hier van is dat wij op de website geen overzicht van besmettingen publiceren, of hier anderszins universiteitsbreed over communiceren.

Als iedereen zich aan het campusprotocol houdt, namelijk niet naar de universiteit komen bij klachten of na terugkeer uit een land met rood of oranje reisadvies, 1,5 meter afstand houden en regelmatig handen wassen, dan is het risico op besmettingen gering. Met elkaar houden we de universiteit tot een veilige en gezonde werkplek voor onze medestudenten en collega’s, en dragen we bij aan de bestrijding van het coronavirus. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.