Universiteit Leiden

nl en
Dossier

November

Alle coronavirus-updates die in november 2020 zijn verschenen.

Hoe komt het onderwijs in het tweede semester eruit te zien? Veel is nog onzeker, maar de verwachting is dat de huidige maatregelen ook in februari nog zullen gelden. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat al het onderwijs zo goed mogelijk door kan gaan. Het onderwijs zal ook in semester 2 grotendeels online zijn, en deels op de campus plaatsvinden. Onze uitgangspunten bij de roostering zijn: 

  • De kwaliteit van het onderwijs blijft gewaarborgd
  • Docenten en medewerkers proberen studenten zo goed mogelijk te helpen en realiseren zich het belang van persoonlijk contact voor studenten
  • We hebben oog voor de werkdruk van docenten en andere medewerkers

Hierbinnen streven we ernaar om alle studenten ten minste één keer per week op de campus te kunnen ontvangen. Lees meer hierover via onderwijs op de campus en online.

In de persconferentie van dinsdag 17 november werd duidelijk dat het extra pakket maatregelen dat twee weken geleden werd ingevoerd per donderdag 19 november komt te vervallen. Dit betekent voor de Universiteit Leiden dat vanaf die dag de groepslessen in het Universitair Sportcentrum (USC) worden hervat en dat de Hortus botanicus weer is geopend. Zie voor meer informatie de onderstaande mededelingen:

Onderwijs in het tweede semester

Hoe ziet het onderwijs aan de Universiteit Leiden in het tweede semester eruit? Vanuit het ministerie van OCW zijn op 11 november richtlijnen gekomen voor het onderwijs in het tweede semester van dit collegejaar, dat in februari 2021 begint. De verwachting is dat het onderwijs voorlopig blijft zoals het nu is: hybride. Dus op de campus als het kan, en online als dat nodig is.

Bindend Studieadvies

Het Bindend Studieadvies (BSA) blijft gehandhaafd. Reden hiervoor is dat al het onderwijs aan eerstejaars wordt aangeboden - op de campus en/of online. Daardoor is de verwachting dat er komend jaar geen studievertraging zal ontstaan tengevolge van corona. We zullen dit goed blijven monitoren en bij problemen in actie komen. Specifieke opleidingen waar toch problemen ontstaan, kunnen afwijken. Als de universiteit hiertoe besluit, worden studenten hierover voor 1 februari 2021 geïnformeerd.
 
De Universiteit Leiden bekijkt hoe het onderwijs voor studenten op basis van deze nieuwe richtlijnen van OCW kan worden vormgegeven in het tweede semester. We kunnen ons voorstellen dat er vragen leven over oa roostering, stages, keuzevakken. We zullen in de komende weken zoveel mogelijk duidelijkheid geven, voor zover dat mogelijk is, gegeven de onzekere omstandigheden.

Vanwege de aangescherpte maatregelen die het kabinet op 3 november heeft aangekondigd, is de Hortus Botanicus met ingang van 5 november voor twee weken gesloten. Geplande evenementen in deze periode, zoals de Zondagwandeling, zijn afgelast. De Hortuswinkel is nog wel geopend, en ook het Hortuscafé blijft open voor afhalen. Lees meer

Ook zullen er vanaf 5 november géén groepslessen worden gegeven bij het Universitair Sportcentrum, voor de duur van twee weken. Individueel sporten of met twee personen (op 1,5meter afstand) is nog wel mogelijk. De zwembaden zijn ook gesloten. Lees de details op de website van het USC

Alle locaties van de Universiteitsbibliotheek blijven geopend – de UBL is een onderwijsinstelling en valt dus niet onder de maatregelen die op 3 november zijn aangekondigd. Meer informatie over de huidige dienstverlening van de UBL lees je op hun website
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.