Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Steun Leids coronaonderzoek

In het LUMC wordt heel hard gewerkt aan potentiële virusremmers, antivirale screening en medicijnen tegen het nieuwe coronavirus. Maar onderzoeksfinanciering binnenhalen kost de wetenschappers kostbare tijd. Steun daarom de crowdfunding voor hoogleraar Eric Snijder en zijn team.

Wereldwijd werken onderzoekers dag en nacht om het coronavirus een halt toe te roepen. Ze werken aan vaccins, medicijnen of andere manieren om het virus te stoppen. Ook hoogleraar Virologie Eric Snijder, werkzaam aan het LUMC, is met zijn team hard aan het werk. Maar niet alleen het virus zelf is een uitdaging, ook de financiering van het onderzoek is lastig. Snijder: ‘Het uitvoeren van deze proeven is extreem duur. Het kan alleen gedaan worden door specifiek getrainde mensen in goed beveiligde laboratoria. Ik moet hard aan de slag, maar ben dagelijks vele uren kwijt met het schrijven van subsidieaanvragen.’

#Wakeuptocorona

Daarom is op platform SteunLeiden.nl een crowdfundingsactie gestart: #wakeuptocorona. Hoe het werkt? Via SteunLeiden.nl kun je jouw bijdrage, groot of klein, doneren aan het onderzoek van Snijder en zijn team. En met de #wakeuptocorona-challenge daag je vervolgens anderen uit om hetzelfde te doen! Maak een foto van jezelf in pyjama, terwijl je met je handen een hartje maakt. Deel deze met de hashtag #wakeuptocorona op social media, en roep drie van je vrienden, bekenden of familieleden op hetzelfde te doen. 

Doneer nu!

En steun het coronaonderzoek van Eric Snijder en zijn team

Ga naar steunLeiden.nl

Binnenkomen, kopiëren maar en wegwezen

‘Je kunt het virus vergelijken met een inbreker. Hij vindt altijd wel een weg naar binnen, door de voordeur die je open liet staan, of door een klein raampje. Vervolgens gebruikt die inbreker alle spullen in je huis om zichzelf te vermenigvuldigen, net zo lang tot de politie – je immuunsysteem – hem te pakken krijgt.’ In deze video vertelt Eric Snijder je in 20 minuten alles over het coronavirus. Wat maakt dat coronavirus zo bijzonder? Komt het inderdaad uit vleermuizen? En wat zijn de mogelijke oplossingen voor de uitbraak waar we nu mee geconfronteerd worden?

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.