Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Science & Cinema

In films kunnen de meest wonderlijke acties plaatsvinden. Maar zijn die acties in de 'echte' wereld ook mogelijk? En in hoeverre houden filmmakers ons voor de gek? Tijdens het Leiden International Film Festival komen film en wetenschap samen.

Wetenschap en Film

Het Leiden International Film Festival (LIFF) is inmiddels nationaal én internationaal een begrip. Tien dagen vol premières, bijzondere filmevents, feestjes en meer. In 2019 slaan het LIFF en de Universiteit Leiden hun handen ineen. Het programma omvat jaarlijks meer dan 100 films variërende van arthouse tot mainstream (en alles daartussenin). Speciaal voor het 444-jarige bestaan van de Universiteit Leiden is er in samenwerking met het LIFF een speciaal ‘Science & Cinema’ programma ontwikkeld.

Kom je ook?

Tussen 1 november en 11 november 2019 kunnen bezoekers van het LIFF genieten van 4 verschillende films, op 4 avonden op 4 wel heel bijzondere locaties in de stad. Bij alle vier de films hoort een eigen programma. Bijvoorbeeld een mini-symposium met de regisseur én een wetenschapper, een debat over wetenschappelijke verantwoording van de film of een kijk door de ogen van wetenschappers en studenten van de opleiding Film & Literatuurwetenschappen. Kortom: 4 films door de ogen van de wetenschap.

Het programma van het LIFF wordt elk jaar bekend gemaakt in oktober. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie