Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Tentoonstellingen over 444 jaar

Iedere bezoeker van het Leidse stadhuis en de Universiteitsbibliotheek kan vanaf 25 januari een tentoonstelling over 444 jaar Universiteit Leiden bekijken.

Elke dag bezoeken tientallen Leidenaren  het stadhuis. Om een paspoort te verlengen, een rijbewijs af te halen of een kind aan te geven. Elke bezoeker kan daar dan ook de Universiteit Leiden beter leren kennen. De lange band tussen de Leidse universiteit en de stad Leiden staat centraal in een tentoonstelling in de hal van het stadhuis.

Op 24 januari openen burgemeester Henri Lenferink en rector magnificus Carel Stolker samen deze tentoonstelling. En ook een tweede tentoonstelling: in de Universiteitsbibliotheek, over bijna viereneenhalve eeuw universiteitsgeschiedenis. Beide tentoonstellingen zijn vanaf 25 januari gratis toegankelijk voor iedereen.

Stadhuis

Wat betekent de universiteit voor de stad en wat betekent de stad voor de universiteit? Die vragen komen aan bod in de tentoonstelling in de hal van het Stadhuis in Leiden.  Stad en universiteit zijn nauw verbonden, vanaf de oprichting in 1575 tot vandaag. Foto’s laten de vele kanten van die band zien: de studenten, de hoogleraren, de gebouwen, de bedrijvigheid, de bekende Nederlanders die in Leiden hebben gestudeerd.  

Universiteitsbibliotheek

In de tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek staat de universiteit zelf centraal. Foto’s van nu zijn te zien samen met historische stukken uit de collecties van de Universiteit Leiden. De bezoeker ontdekt zo een universiteit die zich graag koestert in een lange traditie, maar die zich ook steeds weet te vernieuwen.

Tentoonstelling over Universiteit Leiden in het hart van de stad, vanaf 25 januari tot en met 12 mei 2019 te zien in de hal van het Stadhuis, Stadhuisplein, Leiden

Tentoonstelling Minerva’s metamorfosen is vanaf 25 januari tot en met 12 mei 2019 te bezichtigen in de foyer van de Universiteitsbibliotheek Leiden aan de Witte Singel 27.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie