Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Vossenjacht

'Hé kijk, daar staat Willem van Oranje!' Tijdens een vossenjacht is de stad omgetoverd tot een toneel. Lukt het jou om alle bekende personen in de stad te vinden?

De geschiedenis komt tot leven

Op zaterdag 29 juni vind je van 15.00 tot 17.00 uur op verschillende plekken in de binnenstad van Leiden beroemde personen die het verhaal van de Universiteit Leiden vertellen. Jij kunt meedoen met de Vossenjacht en en zo kennismaken met de universiteit. 

Ook in Den Haag

Ook in Den Haag komt er een Vossenjacht, op zaterdag 14 september van 15.00 tot 17.00 uur.

Ga mee op pad!

De Vossenjacht is een gratis activiteit en bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Kinderen met een gouden ticket maakten kans op een plek. Geen gouden ticket gevonden? Je kunt altijd zelf op zaterdag 29 juni of op zaterdag 14 september op zoek gaan in de stad, en kijken of je de 'vossen' kunt vinden.

Afbeelding van een gouden ticket voor de Vossenjacht

Actie Gouden Ticket is beëndigd

Van 8 februari tot en met 16 maart 2019 lagen er op verschillende plekken in de stad gouden tickets verstopt. In de stad, bij scholen en in bibliotheken in Leiden en Den Haag, overal waren ze te vinden. We kregen veel aanmeldingen binnen uit zowel Leiden als Den Haag van de gelukkige vinders. Iedereen die een gouden ticket heeft gevonden maakt kans op deelname aan de 444-Vossenjacht op 29 juni in Leiden of op 14 september in Den Haag.

De winnaars van de Vossenjacht worden maandag 25 maart 2019 bekend gemaakt. Ook als je niet hebt gewonnen krijg je bericht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie