Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Museumnacht

Op zaterdag 18 mei 2019 vindt de elfde editie van de Museumnacht Leiden plaats. Tijdens deze nacht openen negen musea wederom hun deuren. Dit belooft een nacht met een gouden randje te worden, waarin de musea en de stad Leiden in een ander nachtlicht komen te staan.

Kom jij ook?

Op de Beestenmarkt zal de nacht worden geopend, waarna de bezoekers met een polsbandje toegang hebben tot de deelnemende musea. Het Nachtpad verbindt de musea en vormt een route tussen de tentoonstellingen, optredens, workshops en interessante lezingen. Als knallende afsluiter vindt er aan het eind van de Museumnacht een afterparty plaats. Door je ticket online en in de voorverkoop te kopen profiteer je van leuke kortingen. 

Georganiseerd door studenten, vóór iedereen

De Leidse Museumnacht is de enige in Nederland die door studenten in samenwerking met de musea wordt georganiseerd. De studenten zijn georganiseerd in Stichting Museumnacht Leiden. Veertien gedreven studenten van de A.L.S.V. Quintus zijn onder andere verantwoordelijk voor de programmering, publiciteit en acquisitie. Samen met de Leidse musea zorgen zij voor een avondvullend programma.

Op de avond van 18 mei openen Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Taalmuseum, Rijksmuseum Boerhaave en Museum het Leids Wevershuis hun deuren. Speciaal aan deze editie is dat in het Academiegebouw, in een speciaal ingerichte locatie, de Universiteit Leiden haar 444-jarig bestaan kan vieren. Op de dag zelf kun je bij het Academiegebouw ook nog een kaartje kopen. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie