Universiteit Leiden

nl en
Dossier

200 jaar Archeologie

Dit jaar wordt Archeologie aan Universiteit Leiden, en in Nederland, 200 jaar oud! Archeologie heeft altijd vooruit gelopen op het gebied van technische innovaties. Dus in plaats van alleen terug te kijken in dit jubileumjaar, werpen we ons blik op de toekomst van de archeologie. Bekijk onze nieuwsberichten en evenementen over de laatste innovaties: van het gebruik van isotopen en antiek DNA, tot de inzet van 3D technologie├źn om oude archeologische vindplaatsen tot leven te wekken.

Het begin van archeologie in Nederland

200 jaar geleden, in 1818, werd Caspar Reuvens benoemd tot hoogleraar in de Archeologie aan Universiteit Leiden. Dit was het begin van academisch archeologisch onderzoek in Nederland. Uiteindelijk leidde dit tot de huidige Faculteit der Archeologie, het grootste academische centrum op het gebied van Archeologie in continentaal Europa.

Archeologie op achtste plaats in QS World University Rankings 2018

Het is het derde jaar op een rij dat de Faculteit Archeologie als beste scoort in continentaal Europa. Daarnaast staat de faculteit, net als vorig jaar, in de top tien wereldwijd. Lees meer...

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.