Universiteit Leiden

nl en

Vaardigheden: TimeManagement voor advocaten en juristen

Van druk naar te druk is een kleine stap. Tijdgebrek wordt chronisch, tijd en aandacht schieten tekort voor planning en werkorganisatie en voor een goede inschakeling van collega's en secretariaat. In deze cursus leer je jezelf te managen in de beschikbare tijd. Je ontdekt de essenties van timemanagement: doen wat je besloten hebt te doen, jezelf organiseren en je omgeving beïnvloeden.

Docent
Mw. drs. J. Valbracht  (Trainer Communicatie en argumentatie bij o.a. de Beroepsopleiding Advocaten, het Studiecentrum Rechtspleging, de Raad van State en de beroepsopleidingen voor notariaat en bedrijfsjuristen.)

Van druk naar te druk is een kleine stap. Tijdgebrek wordt chronisch, tijd en aandacht schieten tekort voor planning en werkorganisatie en voor een goede inschakeling van collega's en secretariaat. Het gevolg: stress, (te) lange werkdagen, een negatieve spiraal van weinig effectief gedrag. Velen ervaren chronisch tijdgebrek als onvermijdelijk aan hun juridische praktijk. Toch is dat vaak ten onrechte. In deze cursus leer je jezelf te managen in de beschikbare tijd. Je ontdekt de essenties van timemanagement: doen wat je besloten hebt te doen, jezelf organiseren en je omgeving beïnvloeden.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen, zijn:

  • hoe plan ik doelgericht en stel ik prioriteiten?
  • hoe ga ik effectief om met de dagelijkse stroom van e-mails en papierwerk?
  • hoe gebruik ik mijn energie optimaal?
  • hoe krijg ik overzicht en structuur in mijn werk?
  • hoe voorkom ik uitstelgedrag?

De cursus heeft een interactief karakter. Tijdens de cursus werk je met inzichten uit de timemanagement die je direct kunt toepassen in je eigen praktijk. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie