Universiteit Leiden

nl en

Op weg naar een responsieve rechtstaat!

De Algemene wet bestuursrecht heeft altijd al als bedoeling gehad dat problemen tussen overheid en burger op eenvoudige, informele wijze tot een oplossing worden gebracht. De praktijk is echter weerbarstig. Al vaak is aangetoond dat niet alleen de uitkomst van een procedure voor een burger belangrijk is, maar ook de weg daar naar toe. Een professionele en oplossingsgerichte aanpak kan sterk bijdragen aan een positieve waardering van uw organisatie door burgers.

Maar op welke manier kun je als jurist/juridische medewerker gebruik maken van instrumenten als een conflictanalyse en hoe kun je conflicthanteringsvaardigheden inzetten? En ook: welke juridische aandachtspunten en grenzen moet je daarbij steeds in het achterhoofd houden? Die vragen komen in deze cursus aan bod en er wordt geoefend met verschillende technieken.

Niet alleen jouw gereedschapskist wordt deze dag uitgebreid met belangrijke vaardigheden naast jouw juridische vaardigheden, maar ook voor jouw organisatie leidt dit tot minder langlopende juridische procedures en daarom tot tijd- en kostenbesparing.