Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Spelen met je Stem

Dinsdag van 20:00-22:00 uur

Docent
Scott Blick

Voor wie
De cursus is zowel geschikt voor beginnende zangers die graag kennis willen maken met hun stem, als mensen die enige zang/koorervaring hebben.

Inhoud
Het uitgangspunt van de cursus Spelen met je Stem is dat iedereen een zangstem heeft. De aanpak is het leren zingen vanuit het spreken. In de lessen staat de rol van de zanger die z'n verhaal met woorden, noten en ritme vertelt, voorop. Naast zangtechnische aspecten zoals intonatie, ademgebruik en de overgang tussen hoog en laag zingen werk je aan tekstbehandeling om te ervaren wat een liedtekst met je doet, zowel emotioneel en fysiek als vocaal. Je leert ook hoe je contact met je publiek maakt en jezelf beter en zonder podiumangst presenteert. In de eerste paar lessen werken deelnemers elk aan een lied van hun eigen keuze. De laatste lessen werken we met z'n allen (eventueel meerstemmig) aan hetzelfde lied. 

Docent
Scott Blick werkte als professioneel acteur/danser bij o.a. The Australian Opera Dancers. In 1995 studeerde hij af aan het Conservatorium in Den Haag als counter tenor en werkte als zanger, acteur, regisseur en choreograaf bij opera- en muziektheaterproducties.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie