Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Singing jazz (online)

Woensdag van 15:45-17:15 uur

Docent
Evelien Storm

Voor wie
Voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van jazz-zang.

Inhoud
Jazz is een rijke muziekstijl waarin je veel vrijheid hebt. Bij jazz volg je niet precies de noten van uitgeschreven bladmuziek, maar maak je steeds weer je eigen, persoonlijke versie van een nummer. In veel hedendaagse popmuziek zijn invloeden van jazz terug te vinden.

In deze cursus maak je kennis met het zingen van standards en leer je over timing, improvisatie en klankkleur. Aan het einde van de reeks heb je tools gekregen om je eigen versie van een nummer te maken. 

Reactie van een cursist: 'Meestal denk ik bij zangles aan techniek: adem(steun), noten raken, hard werken. In deze jazz-cursus mocht ik alles loslaten, alles vergeten wat ik tot nu toe had geleerd, en gaan spelen. Scatten was heel eng, maar het lukte verbazend goed met enige tips & tricks.
Een nieuwe ervaring om met je stem-klank, -timing en -melodie te experimenteren in plaats van het mooi proberen te maken, want uiteindelijk werd het resultaat er interessanter, en ook nog eens mooier van!
I had fun, én ik heb veel geleerd hoe ik mezelf kan uitdagen.'


Voor deze cursus heb je een stabiele internetverbinding en ZOOM nodig. Van tevoren krijg je een mail met instructies. 

Max groepsgrootte: 6

Docent 
Evelien Storm is in 2012 afgestudeerd als jazz-zangeres en zangdocent aan het conservatorium in Groningen. Daarna heeft ze zich verdiept in zangtechniek d.m.v. de Complete Vocal Technique. Op dit moment werkt Evelien als zangcoach, geeft privélessen en workshops en staat voor koren. In 2018 heeft ze haar album ‘Little Lights’ uitgebracht, met eigen geschreven nummers in een mix van jazz, pop en Braziliaanse muziek.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.