Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Zangles in kleine groepen (online) | all levels

Maandag van 14:45-15:45 uur

Docent
Evelien Storm

Voor wie
Voor iedereen die zijn of haar zangstem wil ontwikkelen (max. 3 personen per groep). Alle niveaus welkom.

Inhoud
In deze lessen leer je over zangtechniek in het algemeen en over je eigen stem in het bijzonder. In de les wordt o.a. gebruik gemaakt van de Complete Vocal Technique.
De les begint met een gezamenlijke warming-up. Daarna heeft iedere cursist de tijd om aan een zelfgekozen liedje te werken. Daarbij stel je samen met de docent je eigen doelen en krijg je feedback. Er wordt ingegaan op aspecten als ademhaling, ontspanning en dynamiek, maar ook timing en tekstinterpretatie.
Door in kleine groepjes van drie personen te werken ontstaat er een veilige omgeving waarin je van alles met je stem kunt uitproberen. Bovendien is het heel erg leuk en leerzaam om te luisteren naar je medecursisten.

Voor deze cursus heb je een stabiele internetverbinding en ZOOM nodig. Daarnaast eventueel een begeleidingstrack die je via Youtube of Spotify kan vinden. Van tevoren krijg je een mail met instructies. 

Reactie van een cursist: 'Ik heb de zangles voor elk niveau in kleine groepen gedaan (max 3 personen). Voor mij was het voor het eerst ooit dat ik zangles nam en ik was echt verbaasd door het snelle effect wat je kunt bereiken. De online les werkte heel goed, de docent kon goed persoonlijk advies geven op basis van observaties en kijken. Ik vond dat er alle ruimte was vragen. Fijn ook dat er niet een bepaalde 'stijl' of basisniveau nodig was. Ook als de andere cursist bezig was kon je door de online mogelijkheden zelf ook meeoefenen, misschien nog meer dan live, bijkomend voordeel.
Al met al dus heel veel geleerd met veel plezier en zonder noemenswaardige technische problemen gevolgd. 
Aanrader!'

Docent 
Evelien Storm is in 2012 afgestudeerd als jazz-zangeres en zangdocent aan het conservatorium in Groningen. Daarna heeft ze zich verdiept in zangtechniek d.m.v. de Complete Vocal Technique. Op dit moment werkt Evelien als zangcoach, geeft privélessen en workshops en staat voor koren. In 2018 heeft ze haar album ‘Little Lights’ uitgebracht, met eigen geschreven nummers in een mix van jazz, pop en Braziliaanse muziek.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.