Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Digitale cursus jazz zingen

Woensdag van 17:00-18:30 (let op: start 2 weken later dan aanvankelijk gepland)

Docent
Evelien Storm

Voor wie
Voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van jazz-zang.

Inhoud
Jazz is een rijke muziekstijl waarin je veel vrijheid hebt. Bij jazz volg je niet precies de noten van uitgeschreven bladmuziek, maar maak je steeds weer je eigen, persoonlijke versie van een nummer. In veel hedendaagse popmuziek zijn invloeden van jazz terug te vinden.

In deze cursus verdiep je je in de wereld van jazz-zang. We gaan een blues zingen, duiken in swingtiming, verliezen onszelf in een ballad, werken aan klankkleur en gaan scatten (improviseren met woorden zonder betekenis). 

Iedere les bestaat uit een theoretisch deel met uitleg en luistervoorbeelden en een praktisch deel waarin je zelf gaat zingen. Je krijgt elke week een opdracht mee om thuis mee aan de slag te gaan.
Voor deze cursus heb je een stabiele internetverbinding en ZOOM nodig. Van tevoren krijg je een mail met instructies. 

Docent 
Evelien Storm is in 2012 afgestudeerd als jazz-zangeres en zangdocent aan het conservatorium in Groningen. Daarna heeft ze zich verdiept in zangtechniek d.m.v. de Complete Vocal Technique. Op dit moment werkt Evelien als zangcoach, geeft privélessen en workshops en staat voor koren. In 2018 heeft ze haar album ‘Little Lights’ uitgebracht, met eigen geschreven nummers in een mix van jazz, pop en Braziliaanse muziek.
 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.