Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Workshop Washi - papier maken op Japanse wijze

Zondag 12 november van 11:00-17:00

Docent
Annelinde de Jong

Voor wie:
Voor iedereen die kennis wil maken met een eeuwenoude ambacht. Ervaring is niet nodig.

Inhoud:
Handgemaakt Japans papier washi is wereldwijd bekend om zijn schoonheid, sterkte en duurzaamheid. Hoewel de oorsprong van papier in China ligt, heeft Japan het maken van papier tot kunst verheven. In 2014 besloot UNESCO de traditionele wijze van Japans papier maken toe te voegen aan de lijst van immaterieel erfgoed.

Tijdens de workshop maak je kennis met deze eeuwenoude ambacht door een aantal stappen van het maakproces uit te voeren: prepareren van de grondstof, maken het pulpbad en het scheppen van papier.

Docent:
Annelinde de Jong (1982) werkt als autonoom beeldend kunstenaar en kunstdocent. In 2012 reisde ze naar Japan om op traditionele wijze papier te leren maken in de handmade paperstudio van Shinji Hayashi nabij Kyoto. Na terugkomst in Nederland heeft ze het papier maken voortgezet en experimenteert  ze met een combinatie van westerse en Japanse grondstoffen en technieken.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie