Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Workshop: ‘Conquer color and form to create the perfect still life’

Docent
Andrew Salgado

Inhoud
Een introductie tot, of het continueren van kleur definitie en vorm in het stilleven. De cursisten krijgen een stilleven gepresenteerd en worden gevraagd om op expressionistische en creatieve wijze te werken, of om zelf een werk mee te nemen waarop verder gewerkt kan worden. Het doel hiervan is om los te komen van het realisme en op zoek te gaan naar creatieve uitingen met kleur, verbeelding en vorm.

Voor beginners and gevorderden.
Deze workshop wordt in het Engels gegeven, met een  max. van 12 deelnemers.
Koffie/thee/water inbegrepen


Na de les moet het werk mee naar huis worden genomen, houd er rekening dat de verf nog nat is aangezien je met olieverf werkt!
 

Datums:

Date

Time

Location

Sunday Oct 27

15:00-18:00

LAK Course Center

Tuesday Oct 29

19:30-22:30

Ars Aemula Naturae


Materialen
Olieverf, kwastenreiniger, schildermedium, doekjes, terpentine pot en palet zijn inbegrepen.

Zelf meenemen:
- 1 - 3 kleine voorbereide doeken (met primer) canvas of linnen
- Selectie van kwasten van verschillende breedtes 0,6 - 10 cm

Wil je met een specifiek merk verf schilderen, graag zelf meenemen

 

 

Artist

ANDREW SALGADO (1982, Regina, Canada) woont en werkt in Londen, Engeland. Hij studeerde in 2009 af met een MA in Fine Art aan het Chelsea College of Art and Design. Sindsdien heeft Salgado 13 uitverkochte solotentoonstellingen over de hele wereld gehad en wordt algemeen beschouwd als een van de toonaangevende jonge figuratieve schilders in het Verenigd Koninkrijk. In 2017 was Salgado de jongste kunstenaar die ooit een overzichtstentoonstelling hield. De expositie vond plaats in  The Canadian High Commission in Londen onder de naam TEN samen met zijn onder dezelfde naam uitgebrachte monografie van 300 pagina’s.

 Eerdere solotentoonstellingen zijn onder andere, 'Blue Rainbow' Angell Gallery, Toronto, (October 2018); 'Nature Boy', Beers London, (2018); 'Dirty Linen', Christopher Moller Gallery, Cape Town (2018), ‘A Room with a View of the Ocean’, Lauba Art House, Zagreb (2017); 'The Snake', Beers London, (2016); ‘The Fool Makes a Joke at Midnight’, Thierry Goldberg, New York (2016).

In 2015 cureerde Salgado The Fantasy of Representation, inclusief werk van Francis Bacon, Gary Hume en Hurvin Anderson, met een gepassioneerd manifest over representatieve schilderkunst. In 2014 was hij het onderwerp van een documentaire, Storytelling. Salgado geniet prominente aanwezigheid in de pers,  zowel online als offline (in print), waaronder GQ, The Evening Standard, The Independent, Artsy, METRO, Attitude Magazine, Globe and Mail (CAN) and Macleans (CAN). Hij doneert regelmatig aan goede doelen, waaronder Pride London, Stonewall, en Diversity Role Models; zijn donaties aan de Terrence Higgins Trust zijn van bijzonder belang, omdat ze in 5 jaar meer dan £ 60.000 hebben opgehaald. In maart 2019 betrad hij met succes de secundaire markt met een stuk in een Strauss & Co-veiling in Zuid-Afrika.

 Binnenkort is zijn werk te zien bij een solotentoonstelling in Basel Miami (TBA, december 2019); alsook een solotentoonstelling in New York (TBA maart 2020); en een vierde solo op BEERS in London (oktober 2020).

Zijn werken zijn op grote schaal wereldwijd verzameld in particuliere en openbare collecties.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie