Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Workshop: ‘Master the technique of portrait painting step by step’

Docent
John Wentz

Inhoud
In deze interactieve workshop bespreekt en demonstreert Wentz zijn (denk)proces bij het maken van een afgewerkt portret in één sessie. Hij bespreekt wat hij zoekt in een model, wat voor referentie materiaal hij gebruikt, maar staat ook stil bij de compositie. Zo krijg je meer inzichten in hoe je een portret het beste kan opzetten en welke facetten je hierbij niet over het hoofd moet zien. Wentz leert je hoe een goede voorbereiding, jou houvast geeft in je verdere proces. Tijdens de cursus deelt Wentz verschillende technieken en staat hij stil bij kleurgebruik om de juiste expressies in portretten te grijpen. Ten slotte deelt Wentz met jou wat hij noemt “impact & payoff” en demonstreert hij hoe je textuur en gelaagdheid in je werk kunt aanbrengen om het cachet te geven.

Voor beginners en gevorderden.
Deze workshop wordt in het Engels gegeven, met een max. van 15 deelnemers.
Koffie / thee / water inbegrepen.

Na de les moet het werk mee naar huis worden genomen, houd er rekening dat de verf nog nat is aangezien je met olieverf werkt!

Datums:

Date

Time

Location

Sat May 30 

13:30-16:30

LAK Course Center


Materialen
Olieverf, kwastenreiniger, schildermedium, doekjes, terpentine pot en palet zijn inbegrepen.

Zelf meenemen
-Doek naar eigen keuze. Ongeveer 40 x 50 cm
-Varkenshaar penselen in verschillende afmetingen. Op zijn minst 1 kleine, 1 medium, 1 grote.
-Paletmes
-Wil je met een specifiek merk verf schilderen, graag zelf meenemen

Artist

JOHN WENTZ is een hedendaagse schilder, zijn werk is een aaneenschakeling van nieuwe ontwikkelingen en techniek. Met het klassiek idioom van het menselijk lichaam als kader, begint zijn proces van vereenvoudiging tot de kernbegrippen; compositie, kleur en herkenningspunten. Zijn penseelstreken zijn breed en vereenvoudigd, om zijn publiek aan te spreken op een manier waarop alleen de schilderkunst dat kan.

John is geboren en getogen in de San Francisco Bay Area. Zijn interesse in kunst begon op zesjarige leeftijd, toen hij voor het eerst Batman en Spiderman stripboeken ontdekte. Na jarenlang strips na tekenen, werkte hij in de commerciële kunsten als muralist, billboard-maker en freelance illustrator. Nadat hij leerde schilderen door billboards met airbrush te maken, besloot hij Fine Art na te streven en met olieverf te werken. Sindsdien heeft hij 3 solotentoonstellingen in San Francisco en tal van groepstentoonstellingen, zowel nationaal als internationaal. Zijn werken zijn in vele publicaties verschenen en hebben meerdere prijzen gewonnen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.