Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Workshop: ‘Learn plasticine techniques with the artist from GoT and Harry Potter’

Valter Adam Casotto

Inhoud
In de workshop ligt de nadruk op het bestuderen van verhoudingen, de basis autonomie en verschillende detaileringstechnieken. De cursus geeft  je een beter beeld van alle verschillende materialen en instrumenten, alsook de diverse technieken om het menselijk lichaam vorm te geven. Naast het modelleren van een eigen werk, bevat deze cursus tip & tricks en demonstraties. In deze workshop werken studenten rechtstreeks uit een blok met plasticine.

Voor beginners en gevorderden.
Deze workshop wordt in het Engels gegeven, met een max. van 12 deelnemers.
Koffie / thee / water inbegrepen.

Na de les moet het werk mee naar huis worden genomen!

Datums:

Saturday Oct 5

Art House Holland

Materialen
Zelf meenemen:
-Zwavel vrije plasticine (3-4kg)
-Sculptuur gereedschap
Winkel tip: FormFX in Amsterdam

Artist

VALTER ADAM CASOTTO geboren in Padua, Italie (1980). Casotto woont en werkt op dit moment  in Londen. Hij heeft aan verschillende tv-producties gewerkt als cameraman en is bedenker van verschillende televisie formats. Door de jaren heen heeft hij een uitgebreide portfolio opgebouwd als professioneel make-up en grime artiest met een expertise in protheses. In niet de minste filmproducties was zijn werkt te zien onder andere Harry Potter (D. Yates), X-Men: First Class (M. Vaughn), Prometheus (R. Scott) en The Hobbit (P. Jackson ) waren naar zijn hand. Parallel aan zijn werk in de filmindustrie, is Casotto blijven werken aan zijn eigen persoonlijke projecten, waaronder designwerk, schilderkunst, videoprojecten alsook sculpturen. Visueel geïnspireerd en beïnvloed door een combinatie van de schilderkunst van William Turner, het visionaire surrealistische werk van H.R Giger en de barokke sculpturale kunst van Bernini. Het liefst gaat hij op in video en beeldhouwkunst welke onlangs samenbracht in zijn project 'We Will Never Meet at that Age'. Casotto maakte een zelfportret van zijn eigen verouderings fysognomie. Waarna hij de reactie van zijn ouders documenteerde op het zien van hun zoon op een leeftijd die ze nooit in het echt zullen zien. Het zelfportret was een bewegend sculptuur, waardoor een onmogelijke tijd breuk werd gecreëerd in het bestaan van zijn ouders.