Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Viewpoints Intensive Trainingsweekend

zaterdag 9 & zondag 10 mei van 10:00-16:00 uur

Docent
Judith Bruynzeels

VIEWPOINTS Intensive trainingsweekend

Viewpoints benoemt begrippen binnen ruimte en tijd. Het biedt concrete handvatten voor de speler en maker vanuit fysieke improvisaties. Viewpoints is een werkwijze dat erop gericht is om het (samen) spel in het moment vorm te geven. De basis van de training is gericht om uit je hoofd te komen en goed in je lijf te aarden. Het gaat er niet om te weten waar je naar toe wilt, het spel ligt in het moment besloten.

Viewpoints heeft zijn oorsprong in de dans en is binnen de opdrachten dan ook in eerste instantie gericht op compositie. Wat is de beweging van de scene in de ruimte met elkaar. Daar zal dit weekend zich op richten. Een intensieve training, niet alleen fysiek, ook qua concentratie. Met als doel je kracht als speler verder te ontwikkelen.

Trek gemakkelijke kleding aan en als je lang haar hebt; zorg dat je deze kunt opsteken. Sieraden graag afdoen. Dat traint een stuk prettiger.

Docent

Judith Bruynzeels ( Breda 1975) is een bevlogen theatermaker en docent drama. Na haar afstuderen in 2000 aan de Fontys Academie voor Drama ( Eindhoven) heeft ze als speler en maker voor diverse Europese locatie theatergezelschappen gewerkt als TUIG en The Lunatics. In 2014 is ze zich verder gaan verdiepen binnen spel lessen op de MIME opleiding in Amsterdam. Uit de trainingen die ze zelf heeft gevolgd bij de SITI company ( de grondleggers van The Viewpoints) is in 2017 Extended Ensemble voortgekomen. Een wereldwijd netwerk van performers, docenten, makers, die de wens delen samen het theater van nu te onderzoeken.

meer info: www.judka.nl
 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.