Kunst en vrije tijd - Schrijven

Schrijven voor kinderen: een wereldje apart

Zaterdag 2 november van 13:15-16:30 uur

Docent
Anne-Margreet Matsuura
Foto: Susan Brooijmans

Voor wie
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die van plan is om verhalen te gaan schrijven voor kinderen vanaf een jaar of acht en die zich afvraagt wat daar zoal bij komt kijken.

Wat gaan we doen
Schrijven voor kinderen vraagt op sommige punten een andere aanpak dan schrijven voor volwassenen. Zo is bijvoorbeeld de hoofdpersoon (bijna) altijd een kind. Op andere punten is er weer geen verschil. Bijvoorbeeld de techniek van het schrijven is hetzelfde als wanneer je voor volwassenen schrijft.

Anne-Margreet vertelt in deze workshop over haar eigen ervaringen met het schrijven voor kinderen. De cursisten gaan bovendien ook zelf aan de slag.

Neem opschijfboekje en pen mee!
De workshop is voor maximaal 10 personen

Docent
Anne-Margreet Matsuura heeft Japans gestudeerd en is via een baan op een Japanse school in het onderwijs beland. Ze geeft inmiddels al jaren les in groep 5 en 6 van de Lorentzschool in Leiden.

Daarnaast is ze schrijfster van kinderboeken. Ze heeft geschreven voor de kindertijdschriften Bobo en Okki. Tegenwoordig schrijft ze voor uitgeverij Kluitman de serie ‘Nikki en de neanderthalers’. In oktober verschijnt er bij dezelfde uitgeverij een boek met daarin een kort verhaal van Anne-Margreet; ‘Het grote Kluitman griezelboek’

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.