Kunst en vrije tijd - Fotografie

Digitale fotografie: Natuur in de stad

Zondag 3 juni van 10:00-12:30 en 13:30-16:00 uur

Harry Otto

De natuurfotografie is één van de meest beoefende genres van de fotografie.
Tegelijkertijd wordt deze vorm van fotografie door veel mensen als moeilijk ervaren en vallen de resultaten vaak wat tegen. In deze workshop ga je met een frisse blik door de lens kijken en leer je om te gaan met licht, close-ups en compositie waardoor je foto's boeiender worden.

De 5 uur durende workshop beginnen we met de theorie.
Je krijgt onder meer uitleg over compositie, macrofotografie, perspectief en scherptediepte.
We brengen daarna een bezoek aan de prachtige Hortus Botanicus (www.hortus.leidenuniv.nl) waar we het geleerde in praktijk brengen en krijgt u ter plekke tips om aansprekende en sfeervolle foto's te maken.
Verder zullen we gedeelten van het Leidse Singelpark (het langste park van Nederland).
( https://gemeente.leiden.nl/projecten/bouwenaandestad/singelpark/)
De workshop wordt afgesloten met een bespreking van de resultaten.

Benodigdheden
Digitale camera. Lenzen. Opgeladen Accu's. Elke camera is geschikt: compact, spiegelreflex of  iets er tussen in.
Het hoogste rendement uit de workshop haal je als je de camera handmatig kunt instellen.
Gebruiksaanwijzing camera. Zo mogelijk een statief.
Pen en papier.

Harry Otto is afgestudeerd als fotografisch vormgever aan de KABK te Den Haag.
Momenteel is hij werkzaam als freelance fotograaf voor diverse bladen, bedrijven en instellingen. Zijn vrije werk, hoofdzakelijk een combinatie van stadslandschappen, stillevens en portretten, is regelmatig in exposities te bezichtigen. Verder heeft hij de laatste 15 jaar een enorme ervaring opgebouwd in het geven van Workshops, Cursussen en Fototours bij diverse culturele instellingen en op privé basis. Zijn kracht ligt daarbij om op een speelse wijze lastige stof voor een groot publiek begrijpelijk te maken.

Passepartout
Het is ook mogelijk een passepartout te nemen voor alle drie de workshops digitale fotografie van Harry Otto (3/6: Natuur in de Stad | 10/6: Architectuurfotografie | 17/6: Stadssafari)
Prijs: HSL- & LEI-studenten € 150 | LEI-medewerkers € 165 | overigen € 195

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.