Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Fascia : the not-so empty space between | English spoken

Deze workshop wordt later dit jaar opnieuw aangeboden

Docent
Natalie Heller

Voor wie
Alle niveaus.
The work is relevant for both professional dance artists, as well as amateurs, yoga teachers and massage therapists.

Inhoud
Heb je je ooit afgevraagd wat je lichaam bij elkaar houdt? Waarom vloeien we niet gewoon de wereld in?
Het complexe en mooie fasciale systeem wikkelt zich niet alleen rondom onze spieren en onze organen, het loopt ook onder onze huid. Het is de ware barrière tussen ons en de wereld.

Kom en ontdek de magie van je fasciale systeem. Word je bewust van hoe elke positie en elke beweging met de fascia te maken heeft.
Leer de fascia in je eigen lichaam aanvoelen door middel van bewegings- en visualisatieoefeningen met behulp van leuke rekwisieten!
Ervaar fascia en aanraking. Door middel van ervaringsgerichte anatomie onderzoeken we locatie, tonaliteit en sensatie van de fascia met behulp van hands-on werk met partners.
Oefen technieken om het fasciale systeem los te laten en fysieke pijn te verminderen op belangrijke plaatsen zoals de onderrug, het bekken en de nek.

Voel hoe je beweging volledig geïntegreerd kan worden door bewustwording en activatie van dit ondersteuningssysteem.

In deze workshop put ik uit recent onderzoek naar de fascia gemaakt door Bonnie Bainbridge Cohen, Eric Franklin en Tom Myers.

Docent
Natalie Heller is een choreograaf en danskunstenaar. Ze heeft een MA in 'Creative Practice' van Trinity Laban en professionele training van Dance New Amsterdam (NYC), Movement Research (NYC), Siobhan Davies Studios (Londen) en Ecole Supérieure de l'Enseignement de la Danse (Montpellier, Frankrijk) . Ze is geïnteresseerd in lichaamsbewustzijn en in het helpen van haar studenten bij het ontwikkelen van energiezuinige bewegingspaden. Tijdens haar verkenning van verschillende bewegingsmethodologieën ontdekte ze Ashtanga Yoga, Pilates, Thaise massage, Body Mind Centering, Contact Improvisation, Alexander Technique, Skinner Releasing, Feldenkrais, Klein Technique en vele anderen. Ze volgt al meer dan twintig jaar bewegingsworkshops en is getraind door belangrijke spelers in het veld (waaronder Gill Clarke, KJ, Holmes, Malcolm Manning, Eva Karczag en vele anderen). Sinds 2006 geeft ze bewegingstechnieken.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! De workshop kan alleen starten met voldoende inschrijvingen. Dit wordt een week voor aanvang bekeken.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.