Kunst en vrije tijd - Schrijven

Creatief schrijven in de Hortus met Jeroen Windmeijer

Za 13 juni, vrij 19 juni, za 29 augustus, za 10 oktober 2020 van 10:00-12:30 en van 13:30-16:00 uur (lunch op eigen gelegenheid)

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer is een bestsellerauteur die bekend verwierf met zijn 'Leidse trilogie': De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot. Hij studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit Leiden en promoveerde op een onderzoek naar de hooglandindianen van Ecuador. In augustus 2019 verscheen De Offers, een thriller die deels is gebaseerd op zijn eigen veldwerk in een indiaansegemeenschap aan de oevers van het Boliviaanse Titicacameer.

Tijdens de schrijfdag zal Windmeijer ingaan op enkele schrijftechnieken, maar de dag staat vooral in het teken van het zelf schrijven aan de hand van kleine opdrachten. De Hortus zelf zal een belangrijke bron van inspiratie zijn, evenals het boeiende verhaal van de Pilgrim Fathers die onlosmakelijk met Leiden verbonden zijn.

De cursusdag is van 10:00-12:30 en van 13:30-16:00 uur in de Hortus Botanicus, tussendoor kunt u op eigen gelegenheid lunchen in het restaurant of in de tuin.
Koffie en thee is bij de prijs inbegrepen.

De workshops maken deel uit van het programma van 2020: Leiden400.
Een jaar
volop lokale en internationale activiteiten en evenementen, om het verhaal van de Pilgrims vanuit allerlei perspectieven te belichten en te onderzoeken in de hoop bij te dragen aan wederzijds begrip en kritische reflectie, om zo ook toekomstige generaties te inspireren.
Meer informatie over inhoud en programma van Leiden400: https://leiden400.nl/nl/

Elke workshopdeelnemer ontvangt als welkomstgeschenk het Pilgrims-Father-Complot-wandelboekje van Jeroen Windmeijer.