Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Workshop Authentic Movement

Zondag 19 februari 2023 van 13:00-17:00 (met 30 minuten pauze)

Docent
Willemieke Verweij

Voor wie
Voor gevorderden en docenten.

Inhoud
Authentiek zijn wordt gezien als een mooie eigenschap. Als je authentiek bent, spreek je je mening uit, blijf trouw aan jezelf en lijk je precies te weten wat voor jou is en wat niet goed is.
We zijn allemaal op zoek naar een authentiek leven, maar wat houdt het in en hoe kunnen we in dit proces groeien?
Authenticiteit als concept is op veel manieren gecommercialiseerd, maar ironisch genoeg zijn we door het conceptualiseren van authenticiteit verwijderd geraakt van de essentie. De schoonheid en kracht van authenticiteit ligt in de doorleefde ervaring, het geleefde lichaam, het hier en nu.

Tijdens deze workshop zullen we ons concentreren op de belangrijkste principes voor authentiek bewegen. Hoe kun je je eigen authentieke aanwezigheid op de vloer en op het podium bevorderen? En voor docenten: hoe kun je lesgeven op een manier die authenticiteit bij je studenten bevordert?

De training is gebaseerd op beweging en onderzoekt verschillende bewegingstechnieken en -vormen.
We verkennen hoe de principes van authentiek bewegen kunnen worden geïmplementeerd in je eigen danslessen, zowel als leerling als docent.

Docent
Willemieke Verweij heeft haar opleiding tot klassiek ballet docent genoten aan de Royal Academy of Dance in London. Haar liefde voor het lesgeven is ontstaan in Canada en sindsdien is ze een veelgevraagde docente, die lesgeeft in diverse stijlen en aan verschillende leeftijden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een workshop kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken)


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.