Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Fotografie

Digitale fotografie: Architectuurfotografie

Zondag 10 juni van 10:00-12:30 en 13:30-16:00 uur

Docent
Harry Otto

Inhoud

Architectuur is een kunstvorm op zich en laat zich dan ook op vele manieren vastleggen.
Van historische binnensteden met hun grachtenpanden, hofjes en kerken tot de kathedralen van de 20ste en 21ste eeuw van spiegelend glas, stalen constructies en moderne vormgeving.

Voor iedereen valt er wel iets te ontdekken. We gaan ook een rondvaart maken door de Leidse grachten en singels voor een uniek perspectief op de Leidse architectuur. Verder staat op het programma een bezoek aan de Pieterskerk voor de architectuur- interieurfotografie. Bovendien gaan we op zoek naar hooggelegen standpunten voor nog een ander perspectief.

De 5 uur durende workshop beginnen we met de theorie.
Je krijgt uitleg over compositie, perspectief, belichting, scherptediepte en er worden inspirerende voorbeelden getoond van architectuurfotografie.
Daarna gaan we te voet de stad Leiden in waar we het geleerde in praktijk brengen en krijg je ter plekke tips om aansprekende en sfeervolle foto's te maken.
De workshop wordt afgesloten met een bespreking van de resultaten.

Benodigdheden
Digitale camera. Lenzen. Opgeladen Accu's. Elke camera is geschikt: compact, spiegelreflex of iets er tussen in.
Het hoogste rendement uit de workshop haal je als je de camera handmatig kunt instellen.
Gebruiksaanwijzing camera. Zo mogelijk een statief.
Pen en papier

Docent
Harry Otto is afgestudeerd als fotografisch vormgever aan de KABK te Den Haag.
Momenteel is hij werkzaam als freelance fotograaf voor diverse bladen, bedrijven en instellingen. Zijn vrije werk, hoofdzakelijk een combinatie van stadslandschappen, stillevens en portretten, is regelmatig in exposities te bezichtigen. Verder heeft hij de laatste 15 jaar een enorme ervaring opgebouwd in het geven van Workshops, Cursussen en Fototours bij diverse culturele instellingen en op priv├ę basis. Zijn kracht ligt daarbij om op een speelse wijze lastige stof voor een groot publiek begrijpelijk te maken.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie