Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Fysiek theater: werken vanuit fysieke personages

Woensdag van 18:00-20:00 uur

Docent
Inge Voskamp

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor mensen die al eens eerder een cursus fysiek spel/theater hebben gevolgd.

Inhoud
Deze cursus is bedoeld voor diegene die graag wil spelen, improviseren en verschillende manieren wil leren om een fysiek personage op te bouwen. In 6 lessen ontwikkel je een personage en werk je door middel van improvisatie toe naar een scène. Belangrijk is dat je ervaring hebt met spelen; of dit een cursus theatersport, teksttoneel of fysiek spel is geweest maakt niet uit. Zin om met de kracht van lichaamstaal bezig te zijn wel!

Docent
Sinds haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten ArteZ in Zwolle en de toneelschool in Gent werkt Inge Voskamp als theatermaker; acteur en regisseur. In 2005 richtte ze samen met Eveline Agema het gezelschap Poolse Vis op waarmee ze zich specialiseerde in fysiek theater. De voorstellingen van Poolse Vis zijn fysiek en beeldend waarin tekst slechts minimaal gebruikt wordt.  Menselijk gedrag en dagelijkse situaties zijn de inspiratiebron voor Poolse Vis waarbij je de stijl kan omschrijven als fysiek, energiek en absurd humoristisch.
Ze geeft speltrainingen aan verschillende organisaties & theatersportverenigingen.
BINGO (2016, Poolse Vis): https://youtu.be/QiA5SrxRZmw
DOUW (2010, Poolse Vis): https://youtu.be/bEQa9F5ccFY

Lesdata: 12 & 19 FEB | 11 & 19 MRT | 1 & 8 APR 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.