Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

TED-waardig presenteren

Donderdag van 20:00-22:00 uur

Docenten
Scott Blick & Gé Oerlemans

Voor wie
Deze cursus is uitermate zinvol voor zowel studenten die presentaties moeten geven tijdens hun studie als voor mensen in het bedrijfsleven die hun presentatievaardigheden op een hoger en doeltreffender niveau willen tillen.

Inhoud
Een TED-waardige presentatie is een korte en krachtige toespraak waarmee je je publiek boeit met een inspirerende en heldere boodschap. In deze cursus krijg je de instrumenten en oefenruimte aangeboden van zowel de ‘kunst’ als de ‘taal’ van het presenteren. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten. Als cursist werk je concreet toe naar een eindpresentatie op een ‘symposium’ (mini-TEDachtige conferentie) in week 7.

De ‘kunst’ van het presenteren door drama docent Scott Blick
Scott leert je om je intuïtie, je creativiteit en je lijf op zo’n manier in te zetten dat je verhaal duidelijk overkomt op je publiek. Op een speelse en doeltreffende manier werk je aan focus, lichaamstaal, intonatie en expressiviteit.

De ‘taal’ van het presenteren door coach/trainer Gé Oerlemans 
Met Gé ga je aan de slag met het ‘idee’ en de inhoud van je verhaal. Wat is het doel van je boodschap en welke opbouw heeft je verhaal nodig? Hoe open je pakkend, houd je de aandacht vast en sluit je spetterend af? Gé helpt je je verhaal doeltreffend te ordenen en te formuleren.

De ‘praktijk’ van het presenteren
Je sluit de cursus af met je eigen TED-waardige podium presentatie. De oefeningen van Scott en Gé kun je direct in de praktijk toepassen en toetsen bij een publiek.

Docenten
Scott Blick werkte als professioneel acteur/danser bij o.a. The Australian Opera Dancers. In 1995 studeerde hij af aan het Conservatorium in Den Haag als counter tenor en werkt als zanger, acteur, regisseur en choreograaf bij opera- en muziektheaterproducties. Ook is hij actief in het lesgeven van toneel en zanglessen. Daarnaast werkt hij als trainer en coach op het gebied van teambuilding, communicatie en presentatie. Zijn kracht is mensen terugbrengen naar hun kern door alles wat onnodig is weg te halen.
Gé Oerlemans werkt als coach en trainer in het werkveld personeel en organisatie. In de afgelopen 20 jaar hielp hij talloze mensen bij het verbeteren van hun mondelinge en schriftelijke presentatie om zichzelf sterker te profileren of om passend werk te vinden. Daarnaast werkt Gé als tekstschrijver en schrijft hij commerciële teksten en teksten voor digitale leeromgevingen.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Hoe vertel je een onvergetelijk verhaal? | Martijn Wackers http://www.universiteitvannederland.nl/college/hoe-vertel-jij-een-onvergetelijk-verhaal/

Scott Blick http://www.bluebottleproductions.nl/

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie