Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

TED-waardig presenteren

Donderdag van 20:00-22:00 uur

Docenten
Scott Blick| Gé Oerlemans

Voor wie
Deze cursus is zinvol voor studenten die tijdens hun studie presentaties moeten geven en iedereen die zijn presentatievaardigheden op een hoger niveau wil brengen.

Inhoud 
Een TED-waardige presentatie is een krachtige toespraak waarin je jouw publiek boeit met een inspirerende boodschap. In deze cursus krijg je de instrumenten aangeboden om je de ‘kunst’ en de ‘taal’ van het presenteren eigen te maken. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Als cursist werk je concreet toe naar een eindpresentatie in week 8.

Voorbereiding
Om deze cursus te kunnen volgen is het nodig om je voor te bereiden op de lessen. Houd rekening met zo’n 45 tot 60 minuten voorbereidingstijd per week.

De ‘kunst’ van het presenteren door drama docent Scott Blick 
Scott leert je om je intuïtie, je creativiteit, je stem en je lijf op zo’n manier in te zetten dat je verhaal duidelijk overkomt bij je publiek. Op een speelse en doeltreffende manier werk je aan focus, lichaamstaal, intonatie en expressiviteit.

De ‘taal’ van het presenteren door coach/trainer Gé Oerlemans 
Met Gé ga je aan de slag met het ‘idee’ en de inhoud van je verhaal. Wat is het doel van je boodschap en welke opbouw heeft je verhaal nodig? Hoe open je pakkend, houd je de aandacht vast en sluit je spetterend af? Gé helpt je je verhaal te ordenen en te formuleren.

De ‘praktijk’ van het presenteren 
Je sluit de cursus af met je eigen TED-waardige presentatie. De oefeningen van Scott en Gé kun je direct in de praktijk toepassen en toetsen bij een publiek.

Docenten
Scott Blick werkte als professioneel acteur/danser bij o.a. The Australian Opera Dancers. In 1995 studeerde hij af aan het Conservatorium in Den Haag als counter tenor. Scott werkt als zanger, acteur, regisseur en choreograaf bij opera- en muziektheaterproducties. Ook is hij actief in het geven van toneel- en zanglessen. Sinds 2000 geeft hij coaching en training in teambuilding, communicatie en presentatie aan mensen uit het bedrijfsleven, universiteitsdocenten en -studenten. Zijn kracht is mensen terugbrengen naar hun kern.


Gé Oerlemanswerkt als coach en trainer in het werkveld personeel en organisatie. In de afgelopen 20 jaar hielp hij talloze mensen bij het verbeteren van hun mondelinge en schriftelijke presentatie en hun persoonlijke profilering. Daarnaast maakt Gé als tekstschrijver commerciële teksten en content voor digitale leeromgevingen.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nlof via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Scott Blick http://www.bluebottleproductions.nl/

Gé Oerlemans https://nl.linkedin.com/in/geoerlemans

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie