Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Fysiek Theater Special: De eigenwijze speler

Woensdag van 18:15-20:15 uur (start 28 november!)

Docent
Marina Raat
Foto: Henri Cartier-Bresson

Voor wie
De cursus is bedoeld voor mensen die al een basiscursus spel hebben gevolgd (bij het Lak of elders) en die zin hebben om zowel te spelen als te maken.

Inhoud
In deze cursus van 21 lessen ontdek je wat jouw stijl is als fysieke speler en hoe je een publiek op eigen wijze boeit en raakt. Het vinden van theatrale eigenheid is een vrolijk, dynamisch en uitdagend proces.

In de eerste helft van de cursus word je uitgenodigd om te improviseren vanuit een combinatie van plezier, spontaniteit en techniek. Hierdoor leer je scenes op het toneel te laten ontstaan waarin lichaam en tekst samenvallen. Je leert om gebruik te maken van de ruimte, om je eerste fysieke impulsen te volgen, om vloeiend samen te spelen en om actie-reactie-incasseren onderdeel van je spel te maken. Ook leer je spelen met bijzondere theatermaskers ter voorbereiding op het spelen van personages.

In de tweede helft verschuift het accent van de lessen naar ook het maken van scenes. Vanuit spannende invalshoeken leer je om scenes te maken waarin je ook zelf speelt. Hoe improviseer je een scene geïnspireerd op de foto’s van fotograaf Henri Cartier-Bresson of gebruikmakend van moderne absurdistische theaterteksten? En wat is er nodig om zo’n improvisatie herhaalbaar te maken waardoor je deze aan een publiek kunt laten zien. We zullen uiteindelijk een van deze scenes op de feestelijke suite-avond van het Lak presenteren.

Docent
Marina Raat studeerde af als eerstegraads Drama Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarnaast specialiseerde zij zich in Fysiek Theater op CSU Los Angeles en op de Kleine Academie in Brussel (pedagogiek Lecoq). Sindsdien is zij als zelfstandig theaterdocent werkzaam voor verschillende theater- en onderwijsinstellingen. Naast haar eigen fysieke theatercursussen is zij oprichter en artistiek leider van Stichting Jeetje Mila en geeft zij didactische trainingen aan de Lerarenopleiding van de Hogeschool van Amsterdam.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

* deze cursus wordt in 2 termijnen betaald. De eerste termijn (11 lessen)  dient online betaald te worden, of aan de balie per pin. Voor de tweede termijn ontvang je dan automatisch een factuur (begin februari 2019). Door je in te schrijven verplicht je je tot betaling van de tweede termijn.

De eerste termijn bedraagt (betalen voor aanvang van de cursus):
HSL- & LEI- studenten € 145| LEI-medewerkers € 155  | overigen €  170
De tweede termijn bedraagt (factuur begin februari 2019):
HSL- & LEI- studenten € 130 | LEI-medewerkers € 140  | overigen €  155
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie