Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Fysiek theater maken | ook geschikt voor Engelssprekenden

Dinsdag van 20:00-22:00 uur

Docent
Inge Voskamp

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor mensen die al eens eerder een cursus fysiek spel/theater hebben gevolgd.

Inhoud
Deze cursus is bedoeld voor diegene die graag wil spelen maar ook meer wil leren over theatermaken.  Belangrijk is dat je al eens met veel plezier op het toneel hebt gestaan; of dit een cursus theatersport, teksttoneel of fysiek spel is geweest maakt niet uit.
In 8 avonden werken we samen toe naar een presentatie waar alle scènes door de spelers zelf zijn gemaakt. Niets staat aan het begin dus vast. Diverse vormen van theatermaken worden hierbij onderzocht en toegepast. Je maakt beeldende of fysieke scènes maar tekst kan ook uitgangspunt zijn. Er wordt geimproviseerd maar ook zelfstandig of in groep gerepeteerd. Samen onderzoek je verschillende stijlen.
Uitgangspunt voor het creeëren van scènes kan een foto, een tekst, een voorwerp of een thema zijn. Uiteindelijk maak je samen met de docent een presentatie die voor vrienden, familie en bekenden openbaar is.

Docent
Sinds haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten ArteZ in Zwolle en de toneelschool in Gent werkt Inge Voskamp als theatermaker; acteur en regisseur. In 2005 richtte ze samen met Eveline Agema het gezelschap Poolse Vis op waarmee ze zich specialiseerde in fysiek theater. De voorstellingen van Poolse Vis zijn fysiek en beeldend waarin tekst slechts minimaal gebruikt wordt.  Menselijk gedrag en dagelijkse situaties zijn de inspiratiebron voor Poolse Vis waarbij je de stijl kan omschrijven als fysiek, energiek en absurd humoristisch.
Daarnaast speelt Voskamp momenteel in binnen- en buitenland met de masker act Tom, Tom & de Bombardon en geeft ze speltrainingen aan verschillende organisaties & theatersportverenigingen.
BINGO (2016, Poolse Vis): https://youtu.be/QiA5SrxRZmw
DOUW (2010, Poolse Vis): https://youtu.be/bEQa9F5ccFY

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie