Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Fysiek Theater, basiscursus| ook geschikt voor Engels sprekenden

Donderdag van 18:00-20:00 uur (geen les op 3 & 24 okt)

Docent
Inge Voskamp

Voor wie
Voor iedereen die wil ontdekken hoe je op het toneel geniet en straalt als fysieke speler.

Inhoud
In deze basiscursus van 8 lessen start je met opdrachten om elkaar beter te leren kennen zodat je met een veilig gevoel de vloer op gaat. Daarna leer je door middel van verschillende oefeningen, in groep en individueel, de basistechnieken van het fysieke spel; beweging, ruimte en beeld. Je gaat aan de slag met lichaamstaal en gezamenlijk leer je dit toe te passen in theatrale scènes. Alledaagse handelingen en fysieke komedie vormen hierbij het uitgangspunt. Acteerervaring is zeker geen vereiste, zin wel!

Docent
Sinds haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten ArteZ in Zwolle en de toneelschool in Gent werkt Inge Voskamp als theatermaker; acteur en regisseur. In 2005 richtte ze samen met Eveline Agema het gezelschap Poolse Vis op waarmee ze zich specialiseerde in fysiek theater. De voorstellingen van Poolse Vis zijn fysiek en beeldend waarin tekst slechts minimaal gebruikt wordt.  Menselijk gedrag en dagelijkse situaties zijn de inspiratiebron voor Poolse Vis waarbij je de stijl kan omschrijven als fysiek, energiek en absurd humoristisch.
Daarnaast speelt Voskamp momenteel in binnen- en buitenland met de masker act Tom, Tom & de Bombardon en geeft ze speltrainingen aan verschillende organisaties & theatersportverenigingen.
BINGO (2016, Poolse Vis): https://youtu.be/QiA5SrxRZmw
DOUW (2010, Poolse Vis): https://youtu.be/bEQa9F5ccFY

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie