Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Fysiek theater basiscursus | ook geschikt voor Engelssprekenden

Donderdag van 17:45-19:45 uur (start 7 maart)

Docent
Marina Raat
foto: Henri Cartier-Bresson

Voor wie
Voor iedereen die wil ontdekken hoe je op het toneel geniet en straalt als fysieke speler. 

Inhoud
In deze cursus leer je om met volle overtuiging op het toneel te staan. Je wordt uitgenodigd om veel te improviseren vanuit een combinatie van plezier, spontaniteit en technische vaardigheden. Hierdoor leer je theater scenes te spelen die mensen boeien en raken. 
Ook ontdek je jouw stijl als fysieke speler en hoe groepsimprovisaties op het toneel versterkt worden door jouw eigen manier van spelen. De lessen gaan over het gebruik van ruimte, het volgen van spelimpulsen, actie-reactie-incasseren, samenspel en het spelen met theatermaskers ter voorbereiding op fysieke personages.

 

Docent
Marina Raat studeerde af als eerstegraads Drama Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarnaast specialiseerde zij zich in Fysiek Theater op CSU Los Angeles en op de Kleine Academie in Brussel (pedagogiek Lecoq). Sindsdien is zij als zelfstandig theaterdocent werkzaam voor verschillende theater- en onderwijsinstellingen. Naast haar eigen fysieke theatercursussen is zij oprichter en artistiek leider van Stichting Jeetje Mila en geeft zij didactische trainingen aan de Lerarenopleiding van de Hogeschool van Amsterdam.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie