Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Danstheater intermediate/gevorderd

Donderdag van 17:30-19:00 uur

Docent
Jamie de Groot

Voor wie
Voor iedereen die theater met dans wil combineren.
Voor mensen met dans- en/of toneelervaring.

Inhoud
Onze lichaamstaal, emoties en gedrag zijn krachtige bronnen van expressie en vertellen veel over onze innerlijke wereld als menselijke wezens.
In deze cursus gaan we naar de kern van deze bronnen om deze via dans te kunnen uiten.
Hoe uit je een gevoel of een conflict op het podium?

We beginnen met eenvoudige improvisatieopdrachten die daarna worden uitgebreid naar kleine theaterscènes.We ontwikkelen en breiden de lichaamstaal uit naar meer dansbare bewegingen.Uiteindelijk verbinden we alle onderdelen zodat we een leuke kleine presentatie kunnen laten zien.

Plezier staat voorop in deze cursus!

Docent
Jamie de Groot studeerde in 2014 af met een bachelor in dans en theater aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij werkte met Club Guy & Roni, GRIP | Jan Martens, SALLY's dansgezelschap en maakte verschillende producties bij de Nationale Opera. Na zijn afstuderen startte  hij zijn eigen dansgezelschap ‘The Kitchen’ en gaf hij al 210 uitvoeringen door heel Nederland. Hij onderzoekt hoe menselijke theatrale emoties, muziek en dynamische ritmische dans het publiek kunnen laten verdrinken in een nieuwe wereld, alsof je een film op het podium bekijkt.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.