Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Fysiek theater: een introductiecursus

Woensdag van 18:30-20:30 uur

Docent
Inge Voskamp

Voor wie
Voor beginners

Inhoud
De basis van deze aangepaste cursus fysiek spel is lichaam en improvisatie. In vier lessen komen er verschillende opdrachten en onderwerpen aan bod op het gebied van non-verbaal spel; welk verhaal communiceer je met beeld, hoe beinvloedt een bepaalde gemoedstoestand het fysieke spel en wat is het verschil tussen een impuls en een idee. Er zal met een kleine groep op een veilige manier gewerkt worden en er is veel persoonlijke aandacht. Acteerervaring is geen vereiste, zin in bewegen en spelen wel!

Docent
Sinds haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten ArteZ in Zwolle en de toneelschool in Gent werkt Inge Voskamp als theatermaker; acteur en regisseur. In 2005 richtte ze samen met Eveline Agema het gezelschap Poolse Vis op waarmee ze zich specialiseerde in fysiek theater. De voorstellingen van Poolse Vis zijn fysiek en beeldend waarin tekst slechts minimaal gebruikt wordt.  Menselijk gedrag en dagelijkse situaties zijn de inspiratiebron voor Poolse Vis waarbij je de stijl kan omschrijven als fysiek, energiek en absurd humoristisch.
Ze geeft speltrainingen aan verschillende organisaties & theatersportverenigingen.
BINGO (2016, Poolse Vis): https://youtu.be/QiA5SrxRZmw
DOUW (2010, Poolse Vis): https://youtu.be/bEQa9F5ccFY

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.