Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Zomerschrijven: inspiratiebronnen | online

6 online bijeenkomsten op maandag van 19:30-21:00 uur + feedback

Docent
Anne van den Dool

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich deze zomer graag laat inspireren tot het schrijven van verhalen – of dat nu is in de vorm van proza, poëzie of een essay.

Inhoud
De zomervakantie is het perfecte moment om veel te lezen én te schrijven. Maar waar haal je de inspiratie vandaan?
In deze cursus leer je je hoe de zomer jou kan inspireren tot het schrijven van een mooie tekst. Daarbij maak je je tegelijkertijd de basisprincipes van het schrijven eigen, zoals personage, plot en stijl.
Met deze cursus kom jij de zomer door! Omdat de lessen online gegeven worden, kun je de cursus ook perfect volgen vanaf je vakantieadres.
Tijdens deze cursus krijg je wekelijks korte opdrachten, die je kunt uploaden en kunt laten lezen door de docent en je medecursisten. Tijdens de wekelijkse Skypesessie bespreken we gezamenlijk de geleerde lessen. Ook is er ruimte om allerhande andere vragen op schrijfgebied te stellen.

Docent
Anne van den Dool is romanauteur en dichter bij Querido, waar zij debuteerde met de roman Achterland. Haar tweede boek, Vluchthaven, verscheen in augustus 2020. Ze publiceert met regelmaat in dagbladen en (literaire) tijdschriften, waaronder nrc.next, Vrij Nederland, Tirade en DW B. Daarnaast is ze docent bij De Schrijfschool Rotterdam, en verzorgt ze met regelmaat lezingen en workshops. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap en Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.