Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Workshop Recensies schrijven

Zaterdag 18 april van 13:15-16:45 uur

Docent
Max Urai

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in recensies schrijven. Ervaring met schrijven is niet nodig. Redelijke beheersing van Engels is een pre.

Inhoud
“The highest as the lowest form of criticism,” schreef Oscar Wilde, “is a mode of autobiography.” Slechte recensenten kunnen je alleen vertellen wat ze van een film of een boek vonden, maar niet waarom. De beste recensenten leer je kennen alsof het goede vrienden zijn. In deze workshop behandelen we de basis van het schrijven over andermans kunst. We kijken naar goede en slechte recensies, bespreken wat wel en niet in een recensie thuishoort, en luisteren naar wat muziek. Na de pauze schrijven en bespreken we een recensie over iets dat we van huis hebben meegenomen. Iedere deelnemer gaat naar huis met een geschreven recensie en tips over hoe verder te gaan.

Docent
Max Urai (www.maxurai.nl) is schrijver en redacteur. Zijn verhalen, essays en recensies verschenen onder andere bij Kluger Hans, Nooit Meer Slapen, Mr. Motley en De Reactor. In 2018 werd zijn essay “Stickin’ it to the man – lessen van activistisch Nederland” genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs. Zijn filmrecensies verschenen een paar jaar op de website van Cineville.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.