Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Spannende verhalen schrijven

Deze cursus wordt later in het jaar opnieuw aangeboden.

Docent
Jeroen Windmeijer

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag spannende verhalen schrijft –of dat nu is in de vorm van een kort verhaal of een boek.

Inhoud
In deze cursus behandelen we thema’s die voor ieder literair genre belangrijk zijn, zoals personages, dialogen, perspectief, tijd, spanning en plot. De nadruk zal hierbij liggen op hoe je een spannend verhaal schrijft. Hoe doseer je informatie? Hoe trek je een lezer het verhaal in? Wat is een goede ‘cliffhanger’? Hoe zorg je ervoor dat de lezer je boek niet meer wil wegleggen?

Tijdens de cursusavond werken we met korte schrijfopdrachten. Ook kijken we naar fragmenten uit thrillers om te zien wat wél werkt en wat niet. Daarnaast krijg je iedere week huiswerk mee, dat we in de eerstvolgende les bespreken. Iedere keer krijgt de schrijfopdracht van één deelnemer extra aandacht. De cursist mag ook een hoofdstuk uit een eigen work in progress  inbrengen

Docent
Jeroen Windmeijer, 1969, (https://www.harpercollins.nl/auteur/cr-151/jeroen-windmeijer/#) is thrillerschrijver bij HarperCollins Holland waar hij Het Pauluslabyrint (2017) en Het Pilgrim Fathers Complot (2018) publiceerde. In 2015 debuteerde hij bij de Leidse uitgever Primavera Pers met De Bekentenissen van Petrus. Sinds 2019 is hij voltijds schrijver. Naast het schrijven verzorgt hij stadswandelingen in Leiden rond zijn boeken, houdt hij lezingen en geeft hij schrijfworkshops. Hij studeerde Culturele Antropologie in Leiden (promotie in 2001) en werkte lange tijd als leraar godsdienst en maatschappijleer op een Leids lyceum.

 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie