Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Science fiction schrijven | online

Woensdag van 19:30-21:45 uur | online lessen en individuele feedback

Docent
Max Urai

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die een interesse heeft in science-fiction schrijven. Ervaring met schrijven of met het genre is niet nodig. Redelijke beheersing van Engels is een pre.

Inhoud
Science fiction is hét genre van het korte verhaal. Sinds de jaren ’30 hebben generaties schrijvers geleerd hoe ze in minder dan 5000 woorden een totaal nieuwe werkelijkheid kunnen neerzetten. In deze cursus werk je in zes lessen toe naar een kort verhaal over een heel nieuwe wereld, vol vreemde technologie en unieke personages.

Je begint aan je verhaal zodra de cursus begint. In de eerste drie lessen krijg je kort uitleg over een paar van de basisprincipes van het genre en wordt je creativiteit aangezwengeld door middel van schrijfopdrachten. De lessen daarna staan vooral in het teken van feedback, zowel individueel als klassikaal. Daarnaast lezen en bespreken we een aantal moderne sci-fi verhalen. Na zes lessen en tien weken eindig je met een eigen verhaal en tips over hoe je verder kunt werken aan nieuwe verhalen, of zelfs waar je je verhaal kunt publiceren.

Lesdata: , 7 april - 14 april - 21 april - (drie weken om te werken aan de eerste versie van je verhaal) -12 mei - 26 mei - 9 juni.

Docent
Max Urai (www.maxurai.nl) is schrijver en redacteur. Zijn verhalen, essays en recensies verschenen onder andere in Vooys, Nooit Meer Slapen, Mr. Motley en De Reactor. In 2018 werd zijn essay “Stickin’ it to the man – lessen van activistisch Nederland” genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs. Hij was redacteur bij Perdu in Amsterdam en bij Tijdschrift Ei.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.