Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Reisverhalen schrijven

Donderdag van 19:30-22:00 uur

Docent
Karin Anema

Voor wie
De cursus is geschikt voor iedereen die een pakkend reisverhaal wil schrijven. Je krijgt veel oefeningen en persoonlijke feedback. Na afloop van de cursus heb je voldoende inspiratie om je eigen reisverhaal te schrijven.

Inhoud
Hoe schrijf je over je reiservaringen, zodat de lezer door je verhaal gepakt wordt? Hoe breng je een eigen geluid en stijl in je verhaal? Hoe maak je een persoonlijk, spannend en origineel verhaal?

De cursus omvat theorie, praktijkoefeningen, verbeeldingsopdrachten, associatieoefeningen en tips. Je doet idee├źn op om filmisch te vertellen. Om een originele invalshoek te kiezen. Om met alle zintuigen een sfeer te beschrijven. Ook leer je iets over de algemene principes van mooi en krachtig formuleren.

In vier avonden heb je geleerd je eigen reisverhaal te schrijven.

Docent
Karin Anema is reisjournalist en schrijfster van literaire non-fictie. Sommigen zullen Karin kennen van het televisieprogramma TV-Boeken, van radio-interviews of van haar reisreportages in heel verschillende tijdschriften. Karin Anema verbindt je met de plekken waar je niet geweest bent. Ze geeft regelmatig schrijfworkshops.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie