Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Proza schrijven met Jeroen Windmeijer (om de week)

Maandag van 19:30-22:00 uur | start 22 maart (eerste les online, zodra het mogelijk is gaan we fysiek verder) - Let op: gewijzigde cursusdag en -tijd

Docent
Jeroen Windmeijer

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag proza schrijft – of dat nu is in de vorm van een kort verhaal of een boek.

Inhoud
In deze cursus behandelen we thema’s die voor ieder literair genre belangrijk zijn, zoals personages, dialogen, perspectief, tijd, spanning en plot. Wat zijn veelgemaakte beginnersfouten? Hoe trek je de lezer het verhaal in? Hoe bouw je spanning op?

Tijdens de cursusavond werken we met korte schrijfopdrachten. Ook kijken we naar fragmenten van gepubliceerde schrijvers om te zien wat wél werkt en wat niet. Daarnaast krijg je iedere week huiswerk mee, dat we in de eerstvolgende les bespreken. Iedere keer krijgt de schrijfopdracht van één deelnemer extra aandacht. De cursist mag ook een hoofdstuk uit een eigen work in progress inbrengen.

Max aantal cursisten: 10

Lesdata: 
22 mrt, 5 & 19 april, 3, 17 & 31 mei, 14 juni


Docent
Jeroen Windmeijer, 1969, (https://www.harpercollins.nl/auteur/cr-151/jeroen-windmeijer/#) is thrillerschrijver bij HarperCollins Holland waar hij Het Pauluslabyrint (2017) en Het Pilgrim Fathers Complot (2018) publiceerde. In 2015 debuteerde hij bij de Leidse uitgever Primavera Pers met De Bekentenissen van Petrus. Sinds 2019 is hij voltijds schrijver. Naast het schrijven verzorgt hij stadswandelingen in Leiden rond zijn boeken, houdt hij lezingen en geeft hij schrijfworkshops. Hij studeerde Culturele Antropologie in Leiden (promotie in 2001) en werkte lange tijd als leraar godsdienst en maatschappijleer op een Leids lyceum.

Interview met Jeroen Windmeijer: https://www.schrijfvis.nl/jeroen-windmeijer/ 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.