Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Proza schrijven I (om de week)

Maandag van 19:30-22:00 uur (plus huiswerk)

Docent
Jeroen Windmeijer

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag proza schrijft – of dat nu is in de vorm van een kort verhaal of een boek.

Inhoud
In deze cursus behandelen we thema’s die voor ieder literair genre belangrijk zijn, zoals personages, dialogen, perspectief, tijd, spanning en plot. Wat zijn veelgemaakte beginnersfouten? Hoe trek je de lezer het verhaal in? Hoe bouw je spanning op?

Tijdens de cursusavond werken we met korte schrijfopdrachten. Daarnaast krijg je iedere week schrijfopdracht van circa 500 woorden mee, die we in de eerstvolgende les bespreken.

Max aantal cursisten: 8

Lesdata: 

11 & 25 sep | 16 & 30 okt | 13 & 27 nov | 11 dec

Docent
Jeroen Windmeijer, 1969, (https://www.harpercollins.nl/auteur/cr-151/jeroen-windmeijer/#) is thrillerschrijver bij HarperCollins Holland waar hij Het Petrusmysterie (2015) Het Pauluslabyrint (2017), Het Pilgrim Fathers Complot (2018), De Offers (2019), Het Isisgeheim (2020), De Genesissleutel (2020) en Het Evacomplex (2021) publiceerde Sinds 2019 is hij voltijds schrijver. Naast het schrijven verzorgt hij stadswandelingen in Leiden rond zijn boeken, houdt hij lezingen en geeft hij schrijfworkshops. Hij studeerde Culturele Antropologie in Leiden (promotie in 2001) en werkte lange tijd als leraar godsdienst en maatschappijleer op een Leids lyceum.

Interview met Jeroen Windmeijer: https://www.schrijfvis.nl/jeroen-windmeijer/ 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.