Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Poëzie schrijven online

Maandag van 19:30-20:30

Docent
Anne van den Dool

Voor wie
Iedereen kan meedoen, ervaring met schrijven van poëzie is niet nodig

Inhoud 
Gedichten spelen – bewust of onbewust – een rol in al onze levens: bij grote momenten als huwelijken of begrafenissen, maar ook in de vorm van liedjesteksten of poëtische woorden van een geliefde. Wat maakt een gedicht tot een gedicht? Hoe schrijf je poëzie? Welke soorten gedichten bestaan er, en door wie zijn zij in het leven geroepen? En door welke prachtige gedichten van anderen kunnen we ons laten inspireren?

Tijdens deze cursus gaan lezen en schrijven hand in hand: we bestuderen andermans gedichten en gaan zelf aan de slag. We kijken nauwkeurig naar het werk van anderen en van onszelf. Bij deze cursus krijg je wekelijks korte opdrachten, die je kunt uploaden en kunt laten lezen door je medecursisten en van feedback worden voorzien door de docent.
Tijdens de wekelijkse Skypesessie bespreken we gezamenlijk de geleerde lessen. Ook is er ruimte allerhande andere vragen op schrijfgebied te stellen. Iedereen kan meedoen; ervaring met schrijven of poëzie is niet nodig.

Docent
Anne van den Dool (www.singeluitgeverijen.nl/auteur/anne-van-den-dool) is romanauteur en dichter bij Querido, waar zij debuteerde met de roman Achterland. Ze publiceert met regelmaat in dagbladen en (literaire) tijdschriften, waaronder nrc.next, Vrij Nederland, Tirade en DW B. Daarnaast is ze docent bij De Schrijfschool Rotterdam (www.deschrijfschool.com), en verzorgt ze met regelmaat lezingen en workshops. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap en Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.