Kunst en vrije tijd - Schrijven

Fictie schrijven met Pauline Slot: van idee naar pagina

Woensdag van 19:30-22:00 uur (start 4 april - geen les op 11 april)

Docent
Pauline Slot

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor beginnende schrijvers én voor jou als je al zo nu en dan fictie schrijft en graag meer wil weten over de cruciale keuzes die je als schrijver maakt. Je krijgt inzichten aangereikt, we praten met elkaar, en je oefent en experimenteert.

Inhoud
Wat is een ‘goed idee’ voor een verhaal of roman? Hoe ontwikkel je verhaallijnen, hoe breng je over wat je personages drijft, hoe monteer je je verhaal, hoe schrijf je zinnen die een uniek stemgeluid vormen? Pauline Slot geeft schrijfkamergeheimen prijs, leert je over thema’s, spanningsbogen en camerastandpunten, en zet je op verrassende manieren aan het werk.

Docent
Pauline Slot heeft zeven romans en twee literaire non-fictieboeken op haar naam staan, die alle verschenen bij de Arbeiderspers. Haar meest recente roman is Dood van een thrillerschrijfster, een spannend en geestig boek over schrijven en de invloed van de ‘markt’. Ze is gepromoveerd neerlandicus, doceert creative writing, onder meer aan de Universiteit Leiden, en begeleidt individuele schrijvers.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.