Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Levensverhalen schrijven (online)

Woensdag van 19:30-20:30 uur

Docent
Karin Anema

Voor wie
Iedereen heeft sporen nagelaten. Dat boeit mensen: levensverhalen zijn populair. Maar geen leven laat zich vanzelf vertellen. Welk verhaal ga je vertellen? Wat wordt het thema? Hoe begin je? Hoe selecteer je gesprekspartners en andere relevante informatie? Welke vorm kies je? Hoe overwin je een blokkade?
Ervaring met schrijven is niet nodig.

Inhoud
In de cursus komen praktische en creatieve mogelijkheden van het schrijven van levensverhalen aan de orde. De cursus omvat theorie, praktijkoefeningen en tips. Je leert strategieën en doet ideeën op voor een vorm.
Ook leer je iets over de algemene principes van het schrijven van een aantrekkelijke tekst en de basis om iemand goed te interviewen.
We nemen samen de eerste drempels en bespreken tekstfragmenten. Dit doen we interactief via Zoom.
Bovendien krijg je per les een huiswerkopdracht mee.
Hierop krijg je per mail feedback.

Na afloop heb je voldoende inspiratie om een levensgeschiedenis te schrijven.

Docent
Karin Anema is schrijfster van literaire non-fictie. Sommigen zullen haar kennen van het televisieprogramma TV-Boeken, van radio-interviews of van bijvoorbeeld Vandaag koop ik alle kleuren – het levensverhaal van een man en zijn psychoses. Behalve lezingen, geeft zij ook  schrijfworkshops.
Zie www.karinanema.com

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.