Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Leiden: bron van verhalen (wandelen en schrijven met Jeroen Windmeijer)

Woensdag van 13:00-16:00 uur

Docent
Jeroen Windmeijer

Voor wie
Voor mensen met een beetje of meer schrijfervaring.

Inhoud
Tijdens deze korte 4-weekse cursus bezoek je elke week samen met schrijver Jeroen Windmeijer een karakteristieke plek in Leiden om inspiratie op te doen. Idee├źn die daar opborrelen noteer je in een meegebracht notitieblok. Daarna zullen we in een lokaal in het Lipsiusgebouw schrijfoefeningen doen.
Het doel is uiteindelijk het schrijven van een kort verhaal waarin de vier locaties een rol spelen. In de keuze van het genre ben je helemaal vrij: hetkan een spannend verhaal zijn, romantisch, historisch, horror of wat dan ook.
Het door jou geschreven verhaal wordt door de docent van feedback voorzien.

Maximaal aantal deelnemers: 8

Docent
Jeroen Windmeijer, 1969, (https://www.harpercollins.nl/auteur/cr-151/jeroen-windmeijer/#) is thrillerschrijver bij HarperCollins Holland waar hij Het Petrusmysterie (2015), Het Pauluslabyrint (2017), Het Pilgrim Fathers Complot (2018), De Offers (2019), Het Isisgeheim (2020), De Genesissleutel (2020), Het Evacomplex (2021), De Stenen Goden (2022) en De Magdalenacodex (2022) publiceerde.
Sinds 2019 is hij voltijds schrijver. Naast het schrijven verzorgt hij stadswandelingen in Leiden rond zijn boeken, houdt hij lezingen en geeft hij schrijfworkshops. Hij studeerde Culturele Antropologie in Leiden (promotie in 2001) en werkte lange tijd als leraar godsdienst en maatschappijleer op een Leids lyceum.

Interview met Jeroen Windmeijer: 
https://www.schrijfvis.nl/jeroen-windmeijer/ 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.