Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Journalistiek schrijven

Woensdag van 18:45-21:15 uur (start 13 november)

Docent
Nina Blanken

Voor wie
Voor iedereen die wil kennismaken met journalistiek schrijven. Minimum leeftijd: 16 jaar.


Inhoud
Journalistiek schrijven is het verzamelen en ordenen van nog onbekende feiten, meningen en gebeurtenissen, om die zo snel mogelijk presenteren aan een groot publiek. Kortom: doelgroepgericht schrijven. Helder, toegankelijk en lekker leesbaar.


In deze cursus maak je kennis met geschreven journalistiek. Je interviewt, gaat op pad, schrijft en redigeert. Elke week staat een journalistiek genre centraal. Van het nieuwsbericht of het verslag tot het narratieve verhaal en de column. Je leert wat nieuws is én wat niet. Je leest voorbeeldverhalen en geeft en krijgt wekelijks feedback. 

Docent
Nina Blanken is journalist, tekstschrijver en schrijfdocent.  Met haar vader schreef ze een verhaal over euthanasie bij dementie. Het maakte hen Meestervertellers van 2017. Sinds kort werken ze weer samen, dit keer schrijven ze voor De Correspondent verhalen over dood & aftakeling. Als tekstschrijver maakt Nina o.a. voice-overs voor animaties. Als docent geeft ze lessen creatief en journalistiek schrijven, bij Schrijven in Utrecht, Parnassos Cultuurcentrum en Stichting Taalvorming.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie