Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Journalistiek schrijven

Maandag van 19:30-22:00 uur

Docent
Marijke van der Linde

Voor wie
Voor iedereen die korte journalistieke stukken voor een breed publiek wil schrijven. Deze cursus is ook geschikt als je sneller en beter wilt leren schrijven in verschillende genres. Je hoeft geen ervaring te hebben.

Inhoud
Interviewen, nieuwsberichten schrijven of een goede reportage maken.
Het lijkt je leuk om te kunnen, maar hoe doe je het?
Deze cursus leert je journalistiek schrijven voor krant, tijdschrift en web. Iedere week staat een journalistiek genre centraal, lees je voorbeeldverhalen en ga je aan de slag. Op pad dus, met notitieblokje en pen.
Deze praktische oefeningen én persoonlijke feedback helpen je een journalistieke schrijfstijl te ontwikkelen. Voor je het weet ben je een echte journalist. Ja, met regenjas aan en kop koffie in de hand.

Docent
Marijke van der Linder startte n
a het afronden van de HBO-studie journalistiek in 2007  als freelance journalist  en volgde tegelijkertijd de HBO-opleiding copywriting aan de Hogeschool van Utrecht. 
Ze is al jarenlang actief als docent creatief schrijven bij Parnassos, het cultuurcentrum van de universiteit van Utrecht. Zelf schrijft Marijke graag scenes, korte verhalen, sprookjes en gedichten en volgt ze  regelmatig creatieve schrijfcursussen aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en het Utrechts Centrum voor de Kunsten.
Meer informatie over Marijke van der Linde: http://www.tikmachine.nl/

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie