Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Familiegeschiedenis schrijven

Maandag van 19:30-21:30 uur

Docent
Yaël Vinckx

Voor wie
Voor iedereen die een levensverhaal of familiegeschiedenis wil leren schrijven.

Inhoud
Bij het schrijven van een familiegeschiedenis bepaal je zelf de reikwijdte van het onderwerp en hoe diepgravend je te werk gaat. Denk aan het verhaal van je kindertijd of van je ouders of aan de levensgeschiedenis van een persoon die je bewondert. Je kiest zelf het verhaal dat je aan de vergetelheid wil onttrekken. Tijdens deze cursus komen zowel schrijf- en verhaaltechnieken als onderzoeksvaardigheden aan bod. Je krijgt uitleg, praktische oefeningen en opdrachten en feedback van de docent.

Maximaal aantaal cursisten: 10

Docent
Yaël Vinckx (http://www.yaelvinckx.nl/) is schrijver, journalist en presentator. In april 2015 verscheen haar derde boek, de familieroman 'De oorlog van mijn moeder' (uitg. Cossee). Het boek is gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis van haar moeder en opa, marineofficier Carl Brainich von Brainich-Felth. In januari 2018 verscheen van haar hand het levensverhaal van Nederlands kleurrijkste poppromoter Willem Venema, ‘Volgens Willem. Een onbeschaamde geschiedenis van rock in Nederland’(uitg. Atlas/Contact).

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie